Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο Δήμος Αθήνας αδιαφορεί για τις άστεγες προσφυγομάνες με τα παιδιά στην Πλ.Βικτώριας Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο, Δευτέρα 16/6

Ο Δήμος Αθήνας αδιαφορεί για τις άστεγες προσφυγομάνες με τα παιδιά στην Πλ.Βικτώριας
Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο, Δευτέρα 16/6, 4μμ, Γκάζι, Αθήνα 984, Πειραιώς 100

Παρά τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ,ο Δήμος της Αθήνας αδρανεί μπροστά στην εικόνα εγκατάλειψης πολυμελών οικογενειών, με πολλά παιδιά, βρέφη και έγκυες γυναίκες. Ανάμεσα τους είναι τέσσερις έγκυες, οι τρεις γυναίκες στον όγδοο μήνα κύησης, μια οικογένεια με εννέα παιδιά και άλλη μία με έξι!
Είναι οι τραγικές συνέπειες της εφαρμογής της ρατσιστικής πολιτικής Μηταράκη που έχει ξεκινήσει τις μαζικές εξώσεις 11.000 προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο, χωρίς να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης πρόνοια για ένταξη στη κοινωνία και έχοντας μάλιστα περικόψει το επίδομα διατροφής!
Αυτή η μεγάλη ομάδα προσφύγων πήρε εισιτήριο καραβιού απο τα καμπ της Λέσβου και οδηγήθηκε στα παγκάκια της Πλ.Βικτώριας!
Οι υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθήνας δεν πρόσφεραν ούτε μια μπουκιά φαγητό, ούτε μια σταγόνα νερό στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων δεν πήρε πρωτοβουλία για την στέγαση τους. Επιβίωσαν στην Πλ.Βικτώριας χάρη στη στήριξη του κινήματος αλληλεγγύης.
Καλούμε ο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στην συνεδρίαση την Δευτέρα 15 Ιούνη να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τις εξώσεις προσφύγων. Να προχωρήσει στην άμεση στέγαση όλων χωρίς διακρίσεις στις δομές όπως και να προχωρήσει στη εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής στέγασης για όλους, πρόσφυγες, Ρομά, άστεγους αξιοποιώντας κτίρια του ΕΦΚΑ και άλλα δημόσια κτίρια.

-ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
-ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ