Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Μηταράκης Μπακογιάννης αφήνουν στις πλατείες προσφυγομάνες με δεκάδες παιδιά χωρίς στέγη

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μηταράκης Μπακογιάννης αφήνουν στις πλατείες προσφυγομάνες με δεκάδες παιδιά χωρίς στέγη

Οι εξώσεις του Μηταράκη προσφύγων ξεκίνησαν, με τους πρόσφυγες από την Μόρια να καταλήγουν στην Πλατεία Βικτώριας άστεγο και τον Μπακογιάννη και τους αντιδημάρχους του να σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
Είκοσι οικογένειες άπλωσαν σεντόνια στην Πλατεία Βικτώριας, ανάμεσα τους τέσσερις ετοιμόγεννες έγκυες γυναίκες και δεκάδες μικρά παιδιά.
Είναι απαράδεκτο αν αντιμετωπίζονται ως αόρατοι από τον Δήμο της Αθήνας. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μελίνα Δασκαλάκη επικαλείται την αρμοδιότητα του ΔΟΜ ώς φορέα που θα έπρεπε να τους κατευθύνει στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κρατάει κλειστή την Δομή αστέγων στην Λιοσίων 2, έστω και να ξεροσταλιάζουν σε άθλιες συνθήκες όλες αυτές οι οικογένειες.
Βλέποντας αυτήν την εικόνα μπορείς κανείς να σκεφτεί που θα οδηγήσει η μαζική έξωση 11.000 που ο Μηταράκης έχει αναβάλει για την 1η Ιούλη. Η πανδημία δεν έχει περάσει και η αδιαφορία για τις ζωές των προσφύγων κοστίζει ανθρώπινες ζωές.
Τις επόμενες μέρες άλλωστε αναμένονται νέες αφίξεις από την Λέσβο και είναι σαφές ότι Πλατεία Βικτώριας είναι τόπος συνάντησης.
Καλούμε τον Δήμαρχο Μπακογιάννη να παρέμβει αμέσως με ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Αθήνας ώστε να βρουν στέγη οι οικογένειες που είναι στη Πλατεία Βικτωρίας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει ο Δήμος της Αθήνας τώρα τα διαθέσιμα κτίρια του ΕΦΚΑ, κάθε δημόσιο κτίριο διαθέσιμο ώστε να μην μείνει κανένας άστεγος στο δρόμο.
Στις 26 Ιούνη μαζικά μαζί με τις επιτροπές προσφύγων απο τα καμπ και τις κοινότητες μεταναστών διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα στις 7μμ.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Δευτέρα 15 Ιούνη θα θέσουμε επιτακτικά το ζήτημα.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ