Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΚΤΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

ΚΤΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚή ΣΥΣΠΕίΡΩΣΗ ΓΟΝέΩΝ
Για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ του ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ:
• ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠ’ ΕΞΩ-ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
• ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΕ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ-Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…
Έπειτα από κάλεσμα του ψηφοδελτίου μας, πραγματοποιήθηκε χθες δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, έξω από τον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα», όπου και συνεδρίαζε «κεκλεισμένων των θυρών» το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου. Στη συγκέντρωση παρευρεθήκαν και εκπαιδευτικοί.
Οι γονείς απαιτήσαμε από Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή να υλοποιήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε κοντέινερ, την θεσμοθετημένη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, να επισκευαστούν και να συντηρηθούν συνολικά τα παλαιωμένα, ανθυγιεινά και ανεπαρκή σχολικά κτίρια του Δήμου Ζωγράφου. Να προσληφθούν μόνιμες καθαρίστριες γιατί οι υπάρχουσες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Προχωρήσαμε σε μάζεμα υπογραφών και εξόρμηση στη γειτονιά με πλακάτ και διακίνηση του ψηφίσματός μας.

Χαρακτηριστικό δείγμα της ανευθυνότητας των διοικούντων, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ, είναι ότι ο Δήμος Ζωγράφου δεν προτίθεται να εφαρμόσει τη νομοθετικά κατοχυρωμένη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών. Ακόμη και τώρα δε χρηματοδοτεί, ως άμεση και προσωρινή έστω λύση, την τοποθέτηση προκάτ κατασκευών βαρέως τύπου, υψηλών προδιαγραφών στα διαθέσιμα οικόπεδα του Δήμου (Καράτζα και Ιλισίων & Κερασούντος), ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στο Κράτος! Την ίδια στιγμή αφήνει τα παιδιά μας στο 2ο -10ο Νηπιαγωγείο να στεγάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες, στα προκάτ εργοταξιακού τύπου ISOBOX (λυόμενα Κοκκινοπούλου). Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στο ότι κάθε χρόνο, όπως και φέτος και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν εκτός παιδικών σταθμών.
Απέναντι σε όλα αυτά η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας την απουσία του Προεδρείου της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου και του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών, μας μετέφερε αρχικά την πρόθεσή της να απαγορεύσει την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο μη επίσημου-θεσμικού εκπροσώπου, δηλαδή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα συλλόγου κλπ…Στη συνέχεια και μετά από έντονη διαμαρτυρία, δέχτηκε την παρουσία ενός εκπροσώπου των συγκεντρωμένων γονέων με τον όρο να αναγνώσει το ψήφισμα και μόνο και μετά να σωπάσει. Η υποτίμηση των γονέων συνεχίστηκε, αφού για πάνω από δύο ώρες, η διοίκηση του Δήμου μας άφησε να περιμένουμε, αγνοώντας ότι πολλοί από εμάς είχαμε μαζί μας μικρά παιδιά…Η ανάλγητη στάση της δημοτικής αρχής ανάγκασε τους γονείς να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταθέτοντας στα πρακτικά το ψήφισμά τους.
Οι γονείς πλέον χορτάσαμε από υποσχέσεις και κούφια λόγια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για σύγχρονη Μόρφωση και Αγωγή για όλα τα παιδιά, ουσιαστικά δημόσια και δωρεάν.
Ζωγράφου, 03/06/2020
e-mail: agonistikisispirosigoneon@gmail.com, τηλ.: 6972820724, 6984742576
ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΑΣΦΑΛΗ & ΚΑΘΑΡΑ
Οι δηλώσεις Κυβέρνησης και Υπoυργείου Παιδείας για διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποδείχθηκαν “κούφια λόγια”. Tο υπάρχον προσωπικό καθαριότητας αδυνατεί να καλύψει όλες τις απαιτούμενες ανάγκες καθαρισμού των σχολείων. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταφέρει όλα τα βάρη στην "ατομική ευθύνη" εκπαιδευτικών, γονιών, μικρών μαθητών και των υποχρηματοδοτούμενων Σχολικών Επιτροπών, ενώ σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την Παιδεία! Η όποια έκτακτη επιχορήγηση των δήμων, από τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών για καθαριότητα, διακυβεύει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.
Η κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής είναι απαράδεκτη. Τι συνθήκες υγιεινής θα εξασφαλιστούν σε αίθουσες κλουβιά, σε λυόμενα παντός τύπου, σε εσωτερικούς διαδρόμους, σε χώρους διδασκαλίας που δεν αερίζονται διαμπερώς; Τι μας περιμένει από το Σεπτέμβρη με τις υπάρχουσες συνθήκες; Μισό σχολείο για τα παιδιά μας και μισή δουλειά για εμάς;
Πώς θα εξασφαλιστεί στο δήμο μας να γίνουν δεκτά, με όρους ασφάλειας και υγιεινής, όλα τα βρέφη και νήπια στους παιδικούς σταθμούς του Ζωγράφου; Πώς θα εφαρμοστεί η, υποχρεωτική πλέον, Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στο δήμο μας;
Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να μην επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση. Να εξασφαλιστούν τώρα οι απαιτούμενοι όροι για ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, για την ασφάλεια και υγεία όλων μας:
• Να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες, να προσληφθεί επιπλέον, επαρκές προσωπικό καθαριότητας & φύλαξης.
• Δωρεάν παροχή όλων των απαιτούμενων μέσων καθαρισμού και απολύμανσης
• Να εφαρμοστεί κανονικά η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή από τη σχολική χρονιά 2020-2021 και στο δήμο Ζωγράφου, με ανθρώπινες συνθήκες.
• Να υλοποιηθεί η προεκλογική εξαγγελία της Δημοτικής Αρχής: κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικών σταθμών το Σεπτέμβρη 2020.
• Να υλοποιηθούν τεχνικά έργα συνολικής επισκευής και συντήρησης των παλιών και ακατάλληλων σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με τα υπομνήματα των Συλλόγων Γονέων.
• Καμία αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη. Κατασκευή σύγχρονων σχολείων & παιδικών σταθμών. Κανένα παιδί σε container!
• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Μονιμοποίηση αναπληρωτών & ωρομίσθιων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων