Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο Μπακογιάννης ξήλωσε τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να διώξει τους πρόσφυγες!

Ο Μπακογιάννης ξήλωσε τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να διώξει τους πρόσφυγες!
Η εικόνα των οικογενειών προσφύγων με τα μωρά στις κουβέρτες κατάχαμα είναι αυτό που αντικρίσαμε πρωί-πρωί στην επίσκεψη μας στη Πλατεία Βικτωρίας. Τα παγκάκια είχαν όλα εξαφανιστεί! Αυτή είναι η μεθόδευση του Δημάρχου Μπακογιάννη για το διώξιμο των προσφύγων από την Πλατεία Βικτωρίας. Βεβαίως, είναι απολύτως αναμενόμενο να βαφτιστεί η ρατσιστική κίνηση αποκλεισμού των προσφύγων ως σχέδιο “ανάπλασης” με ζαρντινιέρες! Τις έχει άλλωστε πρόχειρες από τον Μεγάλο Περίπατο-περίδρομο.
Οι ζωές των προσφύγων δεν μετράνε για τον Δήμαρχο της Αθήνας. Όπως και των γερόντων που χρησιμοποιούσαν τα παγκάκια καθημερινά στη βόλτα.
Είναι το δώρο του Μπακογιάννη στην ακροδεξιά πτέρυγα της παράταξης του και στους φασίστες που πίεζαν για την επιχείρηση εκκαθάρισης των προσφύγων στη Πλατεία Βικτωρίας.
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με απόφαση του ζητά από το κράτος να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση στέγαση των προσφύγων σε ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια ενώ ο Μπακογιάννης σπαταλά εκατομμύρια για αθλιότητες στην Πανεπιστημίου.
Ο Δήμος της Αθήνας οφείλει άμεσα να ανοίξει χώρους για την στέγαση των οικογενειών προσφύγων και όχι να είναι συνεργός στα ρατσιστικά σχέδια του Μηταράκη που πετάει στο δρόμο 11.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κυβέρνησης και Μπακογιάννη. Γι άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όπως και για κάθε άστεγο.
Οι ζωές των προσφύγων μετράνε!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ