Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤοΜΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤοΜΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
 Η αγανάκτηση και η οργή μεγαλώνει στους εργαζόμενους και το κόσμο στις γειτονιές του τρίτου διαμερίσματος του δήμου της Αθήνας ,από την συστηματική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα της Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) Κεραμεικού.

 Η δομή πρωτοβάθμιας υγείας λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια,παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους ,ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ,ντόπιους και μετανάστες, και έχει προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 20.000 ανθρώπους. Αυτή την δομή, με 7000 εγγεγραμμένους χρήστες , όλο το τελευταίο διάστημα και μέσα στην περίοδο της καραντίνας διαλύει η πολιτική του υπουργείου υγείας με την απόφαση του να μην ανανεώνει τις συμβάσεις νοσηλευτών , γιατρών και άλλου προσωπικού που λήγουν και οδηγούν την δομή στο κλείσιμο.
 Τα ψεύτικα χειροκροτήματα της κυβέρνησης για τους ήρωες της υγείας κατέληξαν σε απολύσεις επικουρικού προσωπικού ,μηδενικές μόνιμες προσλήψεις, ιδιωτικοποίηση κάθε λειτουργίας φύλαξης, καθαρισμού, συντήρησης ,υποβάθμισης συνολικά της δημόσιας υγείας και παράδοση της στα αρπαχτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας .Απέναντι της η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας βρίσκει ένα κίνημα γιατρών, νοσηλευτών και όλης της εργατικής τάξης που διαρκώς μεγαλώνει, όπως έδειξε και η απεργία και συγκέντρωση στις 16 Ιούνη και οι ακατάπαυστες μάχες νοσοκομείο το νοσοκομείο στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις για να μην διαλυθεί η μοναδική ασπίδα προστασίας της εργατικής τάξης. 
Με αυτό το κίνημα μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στις γειτονιές του τρίτου διαμερίσματος αναγκάζοντας την κυβέρνηση να καταπιεί τις επιθέσεις της. Το μήνυμα ε και προς την δημοτική αρχή που ασχολείται να παραδίδει την Αθήνα στο τουριστικό κεφάλαιο με ζαρντινιέρες που κοστολογούνται με εκατομμύρια ευρώ ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την υγεία των κατοίκων αυτής της πόλης και πριν την απειλή της πανδημίας και κατά την διάρκεια της καραντίνας και μπροστά σε ένα δεύτερο γύρω έξαρσης της στους επόμενους μήνες.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ενώνει την φωνή της και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις,την συγκέντρωση που οργανώνουν σήμερα, Τρίτη 30/6 ,στις 7μμ στο ΤοΜΥ Κεραμεικού η "συνέλευση χρηστών των υπηρεσιών υγείας της ΤοΜΥ Κεραμεικού".
 Η διεκδίκηση για πρόσληψη γιατρών ,νοσηλευτών ,και προσωπικού ,με μόνιμες συμβάσεις ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία και να επεκταθεί ,η απαίτηση για δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς αποκλεισμούς με μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αύξηση των δαπανών για την υγεία μπορεί να έρθει με την ενωτική πάλη, συνδικάτων, νεολαίας, συλλογικοτήτων της γειτονιάς ,δημοτικών κινήσεων της αριστεράς .