Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Μεγάλος Περίδρομος και τώρα The open Mall Agora-Πλάκα Μοναστηράκι!

Μεγάλος Περίδρομος και τώρα The open Mall Agora-Πλάκα Μοναστηράκι!

Τις τελευταίες ημέρες οι Αθηναίοι αλλά και το πανελλήνιο παρακολουθούν το καρακιτσαριό των υποτιθέμενων έργων του κατ’ όνομα Δημάρχου της πόλης Κώστα Μπακογιάννη που πλασαρίστηκαν κάτω από τον τίτλο ο «Μεγάλος Περίπατος» . 
Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου εύστοχα ονόμασε τα αισθητικά ανοσιουργήματα του δημάρχου «ο μεγάλος περίδρομος». Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαρακτηρίσει κάποιος το βαμμένο οδόστρωμα τις ντενεκεδένιες ζαρντινιέρες, 500 ευρώ η μια παρακαλώ και 5700 ευρώ παγκάκια(!), τα τραπεζάκια σε απομίμηση πηγαδιού σκηνικό της νέας Ελληνικής ταινίας η «Γκόλφω στο Σύνταγμα».

Το τραγικότερο ή τραγελαφικότερο όμως είναι ότι και άλλοι ζήλεψαν τη δόξα του Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Χάρης Θεοχάρης, κατ’ όνομα υπουργός «ανάπτυξης» (sic) και υφυπουργός τουρισμού αντίστοιχα. Σκέφθηκαν λοιπόν να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία ανοιχτού Mall με τον τίτλο Agora-Πλάκα Μοναστηράκι. Βέβαια τα περισσότερα κτίρια στην περιοχή είναι διατηρητέα οπότε αναρωτιέται κανείς τι Mall θα είναι αυτό. Μάλλον θα βάψουν τα πεζοδρόμια γύρω από την περιοχή θα βάλουν καμμιά ζαρντινιέρα και θα βάλουν κανένα παγκάκι ή τραπεζάκι και θα περιμένουν όχι βέβαια τους κατοίκους αλλά, ποιους άλλους, τους τουρίστες όταν και εάν έρθουν. Ελπίζουμε μόνο να μην τους υποδεχτεί ο Άδωνις με αρχαιοελληνικό χιτώνα.

Το θέμα θα ήταν αστείο αν δεν επρόκειτο να κοστίσει στο κρατικό προϋπολογισμό κάποια εκατομμύρια. Όπως και ο περίδρομος του Μπακογιάννη έτσι και αυτός του Άδωνι γίνεται σε μια πόλη με άστεγους και ευαίσθητες ομάδες που υποφέρουν. Χαρίζουν δώρα σε επιχειρηματίες και εξαπολύουν κηνηγυτό για τους ανεπιθύμητους, όπως χειροτέχνες και ρακοσυλλέκτες, για να αφήσουν χώρο στην παραπέρα τουριστικοποίηση της πόλης. 
Σε μια χώρα που η ανεργία καλπάζει και η ύφεση θα ανέλθει στο 16% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών κ. Σταικούρα, Ο Δημος Αθήνας και οι υπουργοί του Μητσοτάκη βάφουν δρόμους και πεζοδρόμια περιμένοντας κάποιους τουρίστες που φέτος τουλάχιστον δεν πρόκειται να έρθουν.

Ελπίζουμε μόνον ότι όταν και εάν και αυτό το ανοσιούργημα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να μην την ψηφίσουν όπως έκαναν με το «μεγάλο περίδρομο».

2/7/2020

Το Γραφείο τύπου

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας