Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ζήλεψε τον Τραμπ ο Μητσοτάκης σε επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας κατά των διαδηλωτών

 








Η επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας κατά των διαδηλωτών του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος, της αριστεράς και των κινημάτων, στις μέρες όπου από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη εκατομμύρια ξεσηκώνονται κατα των δολοφονιών της Αστυνομίας,είναι μια βαριά πρόκληση από την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να περάσει σε επιθετική δέσμη μέτρων κατά των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοϊδης προχώρησαν σε μια θρασύτατη επίδειξη δύναμης και τσαμπουκά με επιθέσεις κατά διαδηλωτών, ανοίγοντας κεφάλια με γκλομπ, ρίχνοντας στο ψαχνό χειροβομβίδες κρότου λάμψης, οδηγώντας ομάδες μοτοσικλετιστών της “Δράσης” πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών, ρίχνοντας τόνους χημικών για να διαλύσουν χιλιάδες διαδηλωτές που βροντοφώναξαν ότι δεν θα περάσουν οι απαγορεύσεις τω διαδηλώσεων.
Η Αθήνα είναι η πόλη της αντίστασης ,των εργατικών και των νεολαιίστικων αγώνων.
Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα από τις πόλεις και τις γειτονιές μας μέχρι τα σύνορα και τα καμπ των προσφύγων.

Πριν θρηνήσουμε νέους Καλτεζάδες και Γρηγορόπουλους, είναι καιρός να μπει τέλος στις ρατσιστικές κατασταλτικές εκστρατείες “νόμου, τάξης και ρατσισμού” με την σκανδαλώδη χρηματοδότηση ενός δολοφονικού μηχανισμού με σύγχρονο εξοπλισμό εξόντωσης, με αύρες, φράκτες , φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης την ώρα που στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γιατροί και νοσοκόμες,μάσκες και ΜΕΘ για να σωθεί ο κόσμος από την πανδημία.
Η χρεοκοπία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής με το συνδυασμό των αντεργατικών επιθέσεων για χάρη των κερδών των λίγων με τις πολιτικές νόμου, τάξης και ρατσισμού, από τον Τραμπ μέχρι τον Μακρόν, την Μέρκελ, τον Τζόνσον και τον Μητσοτάκη είναι κραυγαλέα ενω την ίδια ωρα τα κινήματα αντίστασης ανοίγουν το δρόμο για μιά εργατική εναλλακτική λύση.
Είμαστε ολόψυχα με το κίνημα Black lives matter και απαιτούμε την περιστολή της χρηματοδότησης, στην Αστυνομία. Απαιτούμε τον αφοπλισμό της Αστυνομίας, την κατάργηση των ΜΑΤ, την διάλυση της μηχανοκίνητης ομάδας ΔΡΑΣΗ, το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από αστυνόμευση αλλά από περισσότερη ελευθερία και δικαιώματα και αυτά πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες και επαναστάσεις. Κανένας νόμος δεν μπορεί να τα καταργήσει.
Σας καλούμε σε συμμετοχή στο διήμερο επαναστατικών ιδεών στις 11 και 12 Ιούλη στο Σεράφειο για να δυναμώσουμε την αριστερά που στηρίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας.