Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ , ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22, ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΗ, 1.30ΜΜ ΔΩΣΤΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΣΤΕΓΩΝ, ΡΟΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ , ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22, ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΗ,  1.30ΜΜ
ΔΩΣΤΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΣΤΕΓΩΝ, ΡΟΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ
Χιλιάδες πρόσφυγες , ανάμεσα τους μικρά παιδιά, νέες μητέρες,  ανάπηροι και ηλικιωμένοι βρίσκονται μαντρωμένοι σε στρατόπεδα στα νησιά και στην ενδοχώρα. Ζουν σε συνθήκες απάνθρωπες, χωρίς δυνατότητες εξασφάλισης προστασίας από το κορονοϊό, χωρίς νερό για πλύσιμο, με σπίτι τους μία σκηνή.
Οι άστεγοι που ζουν στους δρόμους της Αθήνας,  σε τρώγλες και ερείπια ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες, ενώ ο ΚΥΑΔΑ να καλύπτει ελάχιστους.
Οικογένειες των Ρομά ζουν σε εγκαταλειμμένα εργοστάσια,  στα αυτοκίνητα τους  και σε παράγκες δίπλα από σκουπιδότοπους.
Ηλικιωμένοι ζουν χωρίς επαρκή φροντίδα, είτε μόνοι, είτε με τα παιδιά τους, με τις γυναίκες να επωμίζονται την ευθύνη πλάι σε αυτήν των δικών τους παιδιών.
Είναι απόλυτη ανάγκη να σωθεί η πρώτη κατοικία  όλων από τα αρπακτικά των Τραπεζών, με την απαγόρευση των πλειστηριασμών . Η διαγραφή του χρέους είναι η λύση για να σταματήσει το ίδιο το Δημόσιο να ξεπουλάει ξενοδοχεία και κτίρια για την αποπληρωμή του χρέους.
Είναι απαράδεκτο η περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων να έχει υποστεί πλιάτσικο μέσω ενοικιάσεων σε επιχειρηματίες, την ώρα που το Δημόσιο έχει ανάγκες και μπορεί να τα αξιοποιήσει για την στέγαση των φτωχών και των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων. Η περίπτωση της μίσθωσης του ΕΣΠΕΡΙΑ σε επιχειρηματίες είναι ένα σκάνδαλο. Η υποταγή στα συμφέροντα της βιομηχανίας του τουρισμού έχει τινάξει στα ύψη  τα νοίκια και έχει διώξει κατοίκους από τις περιοχές που τις «αξιοποίησε» η AirBNB. Tώρα, που ξεδιπλώνεται η κρίση του τουρισμού, δεν θέλουμε να γεμίσει κουφάρια ξενοδοχείων η Αθήνα, ούτε απολυμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους και νέους  άστεγους στους δρόμους της.
Απαιτούμε να δεσμευτεί η  περιουσία του ΕΦΚΑ για τις κοινωνικές ανάγκες.  Να ενταχθεί στην εξυπηρέτηση ενός μαζικού προγράμματος κοινωνικής κατοικίας για τους πρόσφυγες, τους άστεγους, τους Ρομά και  για τους ηλικιωμένους με τη δημιουργία δημόσιων γηροκομείων. Η μεταφορά των προσφύγων του Ελαιώνα σε κατοικίες και  των ανήλικων προσφύγων στις παιδικές κατασκηνώσεις μπορεί να προχωρήσει έτσι άμεσα!
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και των ασφαλιστικών Ταμείων, του πρώην ΟΕΚ και όλων των συνδικάτων, να δώσουμε μαζί τη μάχη για το δικαίωμα στη στέγαση όλων χωρίς αποκλεισμούς.