Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ANOIXTH ΣΥΣΚΕΨΗ Η μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο της Αθήνας Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 7μμ Πνευματικό Κέντρο Αθήνας, Ακαδημίας 50

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ANOIXTH ΣΥΣΚΕΨΗ
Η μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο της Αθήνας
Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 7μμ
Πνευματικό Κέντρο Αθήνας, Ακαδημίας 50
Στηρίζουμε την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 
ανοίγουμε το δρόμο για την νίκη των αγώνων, για το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς
Oι δημοτικές εκλογές της 17ης Μάη 2019 είναι μια πολιτική μάχη: δίνουν την ευκαιρία να εκφραστεί η αγανάκτηση του κόσμου για τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και για να καταγραφεί ότι ο κόσμος που συγκρούστηκε με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλη την περίοδο των παλιών μνημονίων δεν γυρνάει πίσω στην Δεξιά και την ακροδεξιά. Η Αθήνα των εργαζόμενων, της αντίστασης στα μνημόνια, της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και των κινημάτων που αντιστέκονται στην καταπίεση και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των μουσουλμάνων, των Ρομά, των αναπήρων, είναι μια πόλη πολυπολιτισμική που φράζει το δρόμο στην απειλή των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στην Ευρώπη-φρούριο που κλείνει τα σύνορα της σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες πνίγοντας χιλιάδες στην Μεσόγειο και ανοίγοντας την πόρτα στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι ένα μαζικό κύμα αλληλεγγύης στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα περάσουν!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Προχωράμε μπροστά για τη δικιά μας εναλλακτική διέξοδο από τη κρίση, στηριγμένοι στη δύναμη μας, για να μπουν οι ανάγκες όλων μας, ντόπιων και μεταναστών, πάνω απο τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα για την αποπληρωμή του χρέους. Αυτό το σήμα εκπέμπουν οι αγώνες αυτή την περίοδο με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις και χρειάζεται να το στηρίξουμε και να το εκφράσουμε και με την συμμετοχή μας στη μάχη των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών.
Μπορεί ο Τσίπρας τον Ιούλη του 2015 να αντέστρεψε το ηρωϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ένα χυδαίο ΝΑΙ υπέρ της συνέχισης των μνημονίων αλλά ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η φτωχολογιά της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας συνέχισαν να δίνουν μάχες ενάντια στους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου και την ΕΕ της άγριας λιτότητας, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις, χτίζοντας έτσι την δικιά τους προοπτική.
Με τους αγώνες τους, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στις γειτονιές της Αθήνας, στάθηκαν όρθιοι ενάντια στη διαχείριση του Δημάρχου Καμίνη, πρωτεργάτη του ΝΑΙ, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές του επιλογές να θυσιάσει τις ανάγκες του φτωχόκοσμου της πόλης στα συμφέροντα των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών, των Τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων, του AirBNB και των κερδοσκόπων γης, οι οποίοι άρχισαν να αρπάζουν περιοχές της Αθήνας, εκτοπίζοντας κατοίκους απο τα σπίτια τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δεξιάς και του Μητσοτακέϊκου, Μπακογιάννης δηλώνει ότι θα συνεχίσει το έργο του Καμίνη, «κληρονομώντας» μάλιστα και πρόθυμα στελέχη της παράταξης του!
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων που έφτασαν το 60% ποτέ δεν αντιστράφηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντίθετα έγιναν θηλιά στο λαιμό των δημοτικών υπηρεσιών, με τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και την ανακύκλωση τους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μπήκαν στο πάγκο του χασάπη οι δαπάνες για συντήρηση και ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών όπως παιδικών χαρών, των χώρων πρασίνου, της καθαριότητας. Η ζωή των γυναικών στριμώχνεται ακόμη περισσότερο φορτώνοντας τους πρόσθετα βάρη με τη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών, αντί να μεγαλώνει η δημόσια και δημοτική φροντίδα για τα παιδιά.
Απο τον Καλλικράτη στο Κλεισθένη, η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει κάτω από το ασφυκτικό έλεγχο της κληρονομιάς των μνημονίων, της επιτήρησης και των ελεγχόμενων προϋπολογισμών των περικοπών. Η απλή αναλογική συνοδεύτηκε με αύξηση των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου ώστε να μπορεί να προχωρά, χωρίς αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, σε σύναψη οποιωνδήποτε συμβάσεων με επιχειρηματίες!
Αντί ο Δήμος της Αθήνας στα χρόνια της κρίσης να αποτελέσει αποκούμπι των χιλιάδων φτωχών, που έχασαν δουλειές και συντάξεις, ακόμη και τα σπίτια τους από τις αρπακτικές τράπεζες ενώ βρέθηκαν στο δρόμο ως άστεγοι ή ακόμη και αβοήθητοι εξαρτημένοι, αρκέστηκε να μοιράζει συσσίτια με τη βούλα χορηγών δίνοντας τους βέβαια ανταλλάγματα, από την Αγορά της Κυψέλης μέχρι το Σεράφειο. Την ίδια ώρα, οι μεγαλέμποροι του «ιστορικού και εμπορικού κέντρου» και οι εργολάβοι είδαν να πέφτουν εκατομμύρια στα μέρη τους ενώ οι φτωχογειτονιές ρημάζουν και οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ή να πληρώσουν ακόμη και για έργα στα σχολεία των παιδιών τους, που αρνούνται να χρηματοδοτήσουν οι σχολικές επιτροπές.
Ο Καμίνης στο όνομα μιας ατζέντας «νόμου και τάξης» και «πάταξης της ανομίας στα Εξάρχεια» έβαλε στο στόχαστρο τη νεολαία και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, σπρώχνοντας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης που φιλοξένησαν χιλιάδες πρόσφυγες. Ενορχήστρωσε, με κοινό σχεδιασμό με την ΕΛΑΣ, μια ολόκληρη επιχείρηση εκκαθάρισης των δρόμων της Αθήνας από «ανεπιθύμητους φτωχούς», όπως οι ρακοσυλλέκτες, οι χειροτέχνες, οι μουσικοί δρόμου και οι μικροπωλητές βαφτίζοντας τους «παραεμπόρους» και ταυτόχρονα στο στόχαστρο της «καθαρής» Αθήνας μπήκαν και οι εξαρτημένοι. Η εκκένωση του Πεδίου του Άρεως από τους εξαρτημένους, αντί για την περίθαλψη και φροντίδα σε δημόσιες δομές στήριξης και θεραπείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και ενισχύοντας τα δημοτικά Ιατρεία με προσωπικό, ήταν το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στην αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.
Η παρουσία της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, από το 2010 μέχρι σήμερα, έδωσε φωνή και στήριξη στα κινήματα, τους αγώνες και τα αιτήματα του κόσμου απέναντι στην διαχείριση Καμίνη και την κυβέρνηση, προβάλλοντας την αντικαπιταλιστική διέξοδο από τη κρίση.
Η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας, μονίμων και συμβασιούχων, όλων των απεργών και των νέων στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, των μεταναστών και των προσφύγων, των βιοπαλαιστών στους δρόμους της πόλης, των άστεγων και των εξαρτημένων, όλων των καταπιεσμένων στηρίζοντας τους αγώνες τους ενάντια στις διακρίσεις, τον σεξισμό, την ομοφοβία και την ισλαμοφοβία.
Μπήκαμε μπροστά στη μάχη για να τσακίσουμε τον φασισμό της Χρυσής Αυγής, στη πόλη που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν. Απαντήσαμε στην δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με ένα μαζικό κύμα κινητοποιήσεων, που έβαλε το αίτημα να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία-ορμητήρια στη Μεσογείων, με χιλιάδες που διαδήλωσαν στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η μάχη για να έχουν τα παιδιά της Πακιστανικής κοινότητας σχολείο στο 144 δημοτικό ήταν νικηφόρα. Έβαλε φρένο στην φασιστική εκστρατεία των νεοναζί στο Κολωνό, στηριγμένη στη δύναμη των εκπαιδευτικών, των γονέων, των αλληλέγγυων, των κινημάτων και της αριστεράς στις γειτονιές. Είχε προηγηθεί η μάχη για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία κόντρα στους φασίστες που μασκαρεύτηκαν σε «ανησυχούντες γονείς».
Στηρίξαμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων πρασίνου, για να μην αρπάξουν τα πάντα οι κερδοσκόποι στην Ακαδημία Πλάτωνος, για να προχωρήσει επιτέλους το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.
Στηρίξαμε τον αγώνα των ρακοσυλλεκτών για να έχουν το παζάρι τους σε χώρο του Δήμου της Αθήνας, που τους το στέρησε ο Καμίνης αλλά και τους χειροτέχνες για να παραμείνουν χωρίς κυνηγητό στους δρόμους, στο Θησείο, την Αιόλου, την Αδριανού. Στηρίξαμε αγώνες ενάντια σε κλεισίματα και συγχωνεύσεις σχολείων στα Πετράλωνα και τα Πατήσια. Σταθήκαμε αταλάντευτα ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία.
Σας καλούμε να δώσουμε μαζί τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» για να ενισχυθεί η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο και στις γειτονιές της πόλης.
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, τηλ.6932828964, 2103232871