Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Και το άσυλο θέλει να καταργήσει και το Πολυτεχνείο να κάνει ο Μουσείο ο Μπακογιάννης!


Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Και το άσυλο θέλει να καταργήσει και το Πολυτεχνείο να κάνει ο Μουσείο ο Μπακογιάννης!

Ο Μπακογιάννης, υποψήφιος Δήμαρχος της Δεξιάς στην Αθήνας επέλεξε τις παραμονές των 45 χρόνων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να βάλει ζήτημα όχι μόνο κατάργησης του ασύλου αλλά του ίδιου του Πολυτεχνείου μετατρέποντας το σε Μουσείο.
Απο την μεταπολίτευση πασχίζουν οι δεξιοί πολιτκάντηδες να σβήσουν την μνήνη της εξέγερσης  του Νοέμβρη που τους «ταλαιπωρεί» με τις κατακτήσεις των εργατών και της νεολαίας είτε είναι το άσυλο στα πανεπιστήμια είτε το δικαίωμα στην απεργία των συνδικάτων.
Η ατζέντα «νομου και τάξης» του Μπακογιάννη συγκινεί τον ακροδεξιό συρφετό ο οποίος έτρεξε να σπιλώσει την μνήμη του Πολυτεχνείου με τα ναζιστικά σύμβολα που επιχείρησε να βάλει στην ματωβαμένη από τους χουντικούς ιστορική πύλη του Πολυτεχνείου.
Συναίνεση στην καταστολή της νεολαίας, που αντιστέκεται με σύμβολο το Πολυτεχνείο και την εξέγερση του Νοέμβρη, ζητάει ο Μπακογιάννης από τα άλλα κόμματα και υποψήφιους του Δήμου Αθήνας. Είναι μια συναίνεση με ιστορία στις πορείες του Πολυτεχνείου που έφτασε στην δολοφονία του Κουμή και της Κανελλοπούλου το 1980, του Μιχάλη Καλτεζά το 1985.
Αυτη η νεολαία κάθε χρόνο βροντοφωνάζει και τους γυρνάει την πλάτη μαζί με τους εργάτες που δίνουν τις μάχες ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα, το φασισμό, το ρατσισμό, για να ανοίξει την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής και της εξουσίας των εργαζόμενων.  
Είναι ο κόσμος της αντίστασης που απέναντι στους συμβιβασμούς του Τσίπρα με τους μεγαλοκαρχαρίες, τους στρατηγούς και τους αρχιεπισκόπους δεν στρέφεται στην δεξιά πολυκατοικία των Μητσοτάκηδων, ούτε στους ακροδεξιούς νοσταλγούς του «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών.
Προφανώς συναίνεση δεν θα  πάρει απο την αριστερά που στηρίζει αταλάντευτα το δρόμο του Νοέμβρη.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας