Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Κυρία Σιδερή και σία παραιτηθείτε και πάρτε πίσω το αντεργατικό επιχειρηματικό σχέδιο απολύσεων στον Αθήνα 9.84


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 Κυρία Σιδερή και σία παραιτηθείτε και πάρτε πίσω το αντεργατικό επιχειρηματικό σχέδιο απολύσεων στον Αθήνα 9.84

H απόφαση του Δημάρχου Καμίνη να προωθήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο στον Αθήνα 9.84 με απολύσεις και μετατροπή συμβάσεων αορίστου σε ορισμένου χρόνου είναι μια ωμή επίδειξη αυταρχισμού, εργοδοτικής τρομοκρατίας και χυδαίου κυνισμού σε βάρος των εργαζόμενων.

Αφού προκάλεσε τεχνητό έλλειμμα στην μονομετοχική επιχείρηση του Αθήνα 9.84 με περικοπή 250.000 ευρώ στην επιχορήγηση του 2018, έδωσε δηλ.3.750.000, στη μέση του χρόνου τα διευθυντικά σαϊνια του Καμίνη  ανακάλυψαν ότι αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ κατά 240.000 ευρώ! Την ίδια περίοδο και ο λογαριασμός της ΔΕΗ και οι παροχές τρίτων αυξήθηκαν κατά 308.411 ευρώ! Στη πορεία λοιπόν ανακάλυψαν έλλειμμα 150.000 ευρώ και το μετέτρεψαν σε πράσινο φως για απολύσεις. 

Βέβαια, οι ίδιοι που κατηγορούν τους εργαζόμενους, ως μάνατζερ που διευθύνουν κερδοσκοπική εταιρία, ότι έχουν χαμηλή παραγωγικότητα, αναγράφουν ότι στο προϋπολογισμό ότι ήταν ανέφικτος ο στόχος της εξασφάλισης συγχρηματοδότησης από προγράμματα της ΕΕ η ιδιωτών τα οποία είχαν υπολογίσει σε 280.000 και κατέβασαν το στόχο στο επιχειρηματικό σχέδιο σε 20.000! Η χρεοκοπία τους λοιπόν να βρούν λύση μέσω ΕΕ και αγοράς δοξάζεται ως αποτελεσματική διαχείριση ενώ προβλέψιμα έξοδα όπως η άνοδος των ασφαλιστικών εισφορών θεωρήθηκε αποτυχία των εργαζόμενων! Προτείνουν περικοπή του λειτουργικού κόστους κατα 13% εννοώντας περισσότερες απολύσεις.

Αντί λοιπόν η πρόεδρος κ.Σιδερή και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΔΕΡΑ που προέρχονται από την χρεοκοπημένη παράταξη Καμίνη να φέρουν τις παραιτήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση φέρνουν αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα είναι προκλητικό ότι η πρόεδρος κ.Σιδερή προσπαθεί  να ταϊσει κουτόχορτο τους δημοτικούς συμβούλους, μέλη της παράταξης της ότι τάχα δεν θα γίνουν απολύσεις!

Τέλος, φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 22 Νοέμβρη, όχι το απαράδεκτο αντεργατικό επιχειρηματικό σχέδιο διάλυσης του 984, αλλά γενικόλογη συζήτηση επιδιώκοντας να μην παρθεί καμία απόφαση. Την ίδια στιγμή στον νέο προϋπολογισμό του 2019 που προτείνει ο Καμίνης για ψήφιση σε ειδική συνεδρίαση στις 1.30μμ επιμένει να κρατάει την επιχορήγηση στο ποσό των 3.750.000 οδηγώντας σε ασφυξία τον Αθήνα 984!


Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων και όχι να σφυρίζουν κλέφτικα υπέρ των σχεδίων Καμίνη. Ούτε ένα υπόμνημα δεν αξιώθηκαν να υποβάλουν έγκαιρα στο ΣΕΠΕ υπέρ των εργαζόμενων όπως όφειλαν ενώ βέβαια η νομική υπηρεσία Καμίνη έτρεξε να δικαιολογήσει τις απολύσεις έγκαιρα! 


 Φέρτε τις παραιτήσεις σας κυρία Σιδερή και λοιποί της παράταξης Καμίνη στο ΔΣ της ΔΕΡΑ, ανακαλέστε τις απολύσεις και πετάξτε στα σκουπίδια το άθλιο επιχειρηματικό σχέδιο. Φέρτε αναμόρφωση του προϋπολογισμού δίνοντας πίσω αυτά που περικόψατε το 2018 ως έκτακτη επιχορήγηση. Αυξήστε την επιχορήγηση για το 2019. Πάρτε πίσω τις απολύσεις.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας