Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Να σταματήσουμε τον αντεργατικό κατήφορο Καμίνη στον Αθήνα 984

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσουμε τον αντεργατικό κατήφορο Καμίνη στον Αθήνα 984
Ο Δήμαρχος Καμίνης, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, επιμένει στις αντεργατικές επιλογές του στον Δημοτικό Ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 με τις περικοπές στον προϋπολογισμό του 2019 και τις δυσμενείς τροποποιήσεις στις συμβάσεις εργαζόμενων ενώ τυπικά εμφανίζεται να έχει πάρει πίσω τις απολύσεις τεσσάρων εργαζόμενων που είχε σχεδιάσει και προαναγγείλει ως λύση για την κάλυψη ελλείμματος 150.000 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την συνεδρίαση της ΔΕΡΑ την Τρίτη 26 Νοέμβρη όπου με ψήφους 5 υπέρ και μία λευκή της εκπροσώπου των εργαζομένων προχώρησαν σε σχετική απόφαση.
Ενώ λοιπόν στο 28ο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 22 Νοέμβρη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αθήνας για το 2019, δεν απάντησε στην κριτική που άσκησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου,δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, για τις περικοπές της επιχορήγησης της ΔΕΡΑ κατά 250.000 ευρώ για το 2019, στην αμέσως επόμενη 29η συνεδρίαση, πρώτα ανέβαλαν την συζήτηση για την ΔΕΡΑ, λόγω απουσίας της προέδρου κ.Σιδερή και μετά επιχείρησαν να εμποδίσουν κάθε αναφορά στο ζήτημα. Ο Δήμαρχος Καμίνης πρώτα ζήτησε να μην γίνει καμία αναφορά και μετά ο πρόεδρος Νώντας Λαμπρακάκης εμπόδιζε τον Πέτρο Κωνσταντίνου να ολοκληρώσει την ανάγνωση της επιστολής της εκπροσώπου των δημοσιογράφων του Αθήνα 984 για την κατάσταση στο σταθμό.
Είναι φανερό λοιπόν ότι οι μεθοδεύσεις αυτές είχαν σκοπό να μην συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο τις επιλογές του νέου αντεργατικού επιχειρηματικού σχεδίου που έχει αποφασίσει και οδηγεί σε περικοπές μισθών και απολύσεις.
Μόνο οι εργαζόμενοι με τον ανυποχώρητο απεργιακό τους αγώνα τους θα αναγκάσουν το Καμίνη να υποχωρήσει και να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί.
Καλούμε το ΕΚΑ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ να παρέμβουν για να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζόμενων, να αποσυρθεί το επιχειρηματικό σχέδιο συρρίκνωσης και απολύσεων, να μπει τέλος στην λογοκρισία και την εργοδοτική τρομοκρατία.