Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Στον πάγκο του χασάπικου της ΕΠΖ του Δήμου Αθήνας μπαίνουν οι χειροτέχνες την Τετάρτη 15 Νοέμβρη



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στον πάγκο του χασάπικου της ΕΠΖ του Δήμου Αθήνας μπαίνουν οι χειροτέχνες την Τετάρτη 15 Νοέμβρη

Ανήμερα της Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, η παράταξη του Δημάρχου Καμίνη σπρώχνει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το θέμα της εκκαθάρισης των χειροτεχνών από τα στέκια τους στην Αποστόλου Παύλου, την Αδριανού και την Αιόλου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας, ερμηνεύνοντας το διαβόητο άρθρο 45 του νόμου 4497/2017  «Διάθεση καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων, ειδών λαϊκής τέχνης» πετάνε στον πάγκο του χασάπη τους χειροτέχνες για να τους χωρέσουν σε εκατό μέτρα, μακρυά από εκεί που εξασφάλιζαν το μεροκάματό τους. Τους εκτοπίζουν επί χάρτου σε περιοχές χωρίς τουριστική κίνηση, όπου θα είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από την πείνα...για χάρη της διατήρησης τάχα της πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτής που βιάζουν τα τραπεζοκαθίσματα που παραχώρησαν με τις ευλογίες μάλιστα του ΣτΕ.

Είναι αποκαλυπτική της λύσης του Δήμου της Αθήνας σε συνεργασία με την κ.Μπάνου, της υπεύθυνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων και τους αρμόδιους του Υπουργείου Εμπορίου, η πρόταση χωροθέτησης 100 θέσεων αρχικά σε σημεία όπως η Τοσίτσα και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας!!! Για να διώξουμε τους «καταραμένους» εξαρτημένους θα βάλουμε πάγκους χειροτεχνών στη θέση τους! 

Η τελική πρόταση είναι: Πλατεία Κεραμεικού ( Μεταξύ Περσεφόνης, Ιάκχου και Βουτάδων) 51 θέσεις. Πλατεία Αυδή 30 θέσεις και Πλατεία Βικτωρίας 19.

Και επειδή οι αιτούντες θα είναι περισσότεροι, το μεροκάματο που θρέφει οικογένειες θα μπει στην  κλήρωση! Οι χειροτέχνες μπορούν να ζουν μόνο στο δρόμο. Σίγουρα όχι με διατάξεις σαν το άρθρο 45 που τους εξαναγκάζει να γίνουν με το στανιό επαγγελματίες, να προχωρήσουν σε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας για να καταλήξουν να βρεθούν με μια θηλιά χρέους στο λαιμό, όπως οι χιλιάδες άλλοι χρεοκοπημένοι μικροεπαγγελματίες, που είδαν να ρημάζονται οι ζωές τους  από την κρίση του συστήματος. 

Είναι καιρός, ο υπό αποχώρηση Δήμαρχος Καμίνης να σταματήσει να στρώνει χαλιά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, κραυγάζοντας, όπως κάθε δεξιός πολιτικάντης κατά της «ανομίας» των φτωχών, των χειροτεχνών, των μικροπωλητών και των εξαρτημένων. 

Να αποσυρθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα 11 για τους χειροτέχνες και να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων. Είναι μια  άκαρδη και απαράδεκτη πρόταση του Δήμου της Αθήνας, που εξοντώνει τους χειροτέχνες για να παραδώσει τους χώρους τους σε «υψηλού επιπέδου» κοράκια της νέας επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να ρημάζουν σημεία της πρωτεύουσας.