Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μπακογιάννης στα χνάρια των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής στην γειτονιά του Άγιου Παντελέημονα


 ANTΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
"Ο Μπακογιάννης στα χνάρια των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής στην γειτονιά του Άγιου Παντελέημονα

Ο υποψήφιος  Δήμαρχος Αθήνας της Δεξιάς Κώστας Μπακογιάνης προχώρησε σε ένα συμβολικό «ιστορικό περίπατο», μιά βόλτα γεμάτη νοσταλγία των ημερών κυριαρχίας της ακροδεξιάς και της φασιστικής βίας με την κάλυψη του τοπικού Αστυνομικού  τμήματος, για χάρη της ακροδεξιάς πτέρυγας που ενσωματώνει στο ψηφοδέλτιο του. Αυτό είναι το νόημα της επιλογής ενός συνοδού, ίσως και υποψήφιου στο συνδυασμό του, του κυρίου Γιαννάτου, ο οποίος πρωτοστάτησε στην συγκρότηση της διαβόητης ρατσιστικής  «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα» με αρχηγό την Θέμιδα Σκορδέλη. Ηταν μια κοινή προσπάθεια του ΛΑΟΣ ( τότε με πρωτεργάτη τον Θ.Πλεύρη) και της Χρυσής Αυγής, να επιβάλουν φασιστικό μπλόκο και έλεγχο στην περιοχή. Στην πράξη είδαμε  επιθέσεις και πογκρόμ κατά των μεταναστών αλλά και όλων των υποψηφίων της αριστεράς τις εκλογές του 2010. Την ώρα που μίλαγαν για αγώνα "κατά της υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων" και δεν έκρυβαν το ρατσισμό τους δαιμονοποιόντας τους μετανάστες ως «λαθραίους» και ένοχους για την εξαθλίωση, αθώωναν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, τους Τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση που έφερναν μαζικά τη φτώχεια και την ανεργία.  
‘Έφεραν την παρουσία  μόνιμου τάγματος εφόδου και περιπολιών της Χρυσής Αυγής.  Έβαψαν την Πλατεία με ρατσιστικά συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι», έκλεισαν την παιδική χαρά για να μην έχουν πρόσβαση οι μετανάστριες με τις μαντήλες και τα παιδιά τους, επέβαλαν απαγόρευση εκδηλώσεων της αριστεράς και των κινημάτων.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε πογκρόμ και επιθέσεις με εκατοντάδες μαχαιρώματα και χτυπήματα με ρόπαλα και σιδηρογροθιές, με καταστροφές καταστημάτων, εμπρησμούς χώρων θρησκευτικής λατρείας των μουσουλμάνων. Προχώρησαν ακόμη και μηνύσεις με στόχο την δίωξη των οργανώσεων της αριστεράς που δρούσαν κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
Είναι γνωστό ότι η Θέμις Σκορδέλλη, επικεφαλής της επιτροπής κατοίκων και στέλεχος της Χρυσής Αυγής έχει καταδίκες για τις επιθέσεις των νεοναζί στη περιοχή όπως και άλλοι χρυσαυγίτες για την επίθεση σε κατάστημα και στα Γραφεία της κοινότητας Καμερούν.
Όταν ο Μιχαλολιάκος μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνα στο 2010, ο Παναγιώταρος προανήγγειλε το πογκρόμ που πραγματοποίησαν το Μάη του 2011, με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες μετανάστες.
Μόνο η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος με την δύναμη των συνδικάτων, των συλλογικοτήτων στις γειτονιές της Αθήνας, των κοινοτήτων των μεταναστών υπεράσπισε τις γειτονιές με μαζική αντίσταση στο ναζισμό και το ρατσισμό.
Η επιλογή Μπακογιάνη να ανοίξει την ίδια πολιτική ατζέντα της πάλαι ποτέ ακμαίας με τις πλάτες της Αστυνομίας «επιτροπής κατοίκων» δεν μας προκαλεί έκπληξη. Δίνει συγχωροχάρτι και ξεπλένει τους τους νεοναζί γιατί ακολουθεί και ο ίδιος την γραμμή της ΝΔ του Μητσοτάκη, τη ρατσιστική πολιτική κατά των μεταναστών, την ατζέντα «νόμου και τάξης» κατά της νεολαίας στα πανεπιστήμια ζητώντας κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.
Την ίδια ώρα, στηρίζουν την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, των δικών τους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που σπέρνουν την φτώχεια και αφήνουν τις γειτονιές σαν του Αγίου Παντελεήμονα να ρημάζουν στην εξαθλίωση και την εγκατάλειψη, με τις άγριες περικοπές στους Δήμους αλλά και στη συνέχιση των άγριων πολιτικών περικοπής των μισθών και των συντάξεων, των δαπανών για την πρόνοια,την υγεία και την παιδεία. 
Το ότι ο Μπακογιάννης δεν βρήκε λέξη να πει για τις βαρβαρότητες των νεοναζί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα δείχνει ότι η συναίνεση που αναζητά χωράει την ακροδεξιά και την ατζέντα μίσους που ηττήθηκε σαρωτικά το 2013, στη χρονιά που δολοφόνησαν οι φασίστες τον  Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο Μπακογιάνης ξεπλένει τους νεοναζί, εμείς απαιτούμε την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι.  Ο Μπακογιάνης και η παράταξη του με την ακροδεξιά πτέρυγα της θα  βρει μπροστά του το αντιφασιστικό κίνημα!"