Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Aποτράπηκε απάνθρωπη απόπειρας έξωσης ανάπηρης γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Η Ε.Π. 50 ετών, ανάπηρη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απάνθρωπη και άκαρδη απόπειρα έξωσης από το σπίτι της, στο οποίο μπήκε, με ρεσάλτο(!) η Αστυνομία από το μπαλκόνι και οι δικαστικοί επιμελητές με παραβίαση της πόρτας από τον κλειδαρά. Και όλη αυτή η επιχείρηση είχε θύμα μια γυναίκα, η οποία εργάζονταν ως κομμώτρια στην περιοχή και βρέθηκε στη θέση να μη μπορεί να εξυπηρετήσει στεγαστικό δάνειο από την Alpha Bank , εξ αιτίας αιφνίδιας ασθένειας που την άφησε να κυκλοφορεί μόνο σε αμαξίδιο.
Σε αυτό το αμαξίδιο τη βρήκαμε στην πόρτα του σπιτιού να προσπαθεί να την βγάλει έξω η ομάδα εκτέλεσης της έξωσης, σπρώχνοντας την!
 
Η παρέμβαση του κινήματος αλληλεγγύης και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς εμπόδισε στην πράξη την έξωση και ανάγκασε την Αστυνομία να αποχωρήσει, συνοδεύοντας την ομάδα των δικαστικών επιμελητών.
Η κυρία Ε.Π. είχε προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με την Τράπεζα την αποπληρωμή του δανείου με βάση τις δυνατότητες της και συγκεκριμένα, τους είχε ζητήσει- για να εξοφληθεί ποσό περίπου 40.000- να αποδεχτούν να τους καταβάλλει το ποσό του επιδόματος για την αναπηρία της!!! Προχώρησαν σε πλειστηριασμό χωρίς να δώσουν ποτέ απάντηση.
Η αρπαγή πρώτης κατοικίας από τη ληστρική επιδρομή των Τραπεζών πήρε ώθηση μετά την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, που έδωσε το πράσινο φως για ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία των αρπακτικών των Funds.
 
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η κυρία Ε.Π. έχει φροντίδα από το "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου της Αθήνας, υπηρεσία που δεν είχε ιδέα για την απόπειρα εκτοπισμού της από την κατοικία της.
 
Για τα κέρδη τους, οι Τραπεζίτες προχωράνε σε εγκληματικές ενέργειες εξώσεων ακόμη και των πιο ευάλωτων ανθρώπων. Είναι μια κραυγαλέα απόδειξη της ψευτιάς της κυβέρνησης της ΝΔ ότι τάχα προχώρησε σε ρυθμίσεις διάσωσης της πρώτης κατοικίας ευάλωτων ανθρώπων.
 Είναι ώρα το εργατικό κίνημα να μπει μπροστά για να διασφαλίσουμε ότι δε θα αρπάξουν καμιά πρώτη κατοικία οι Τραπεζίτες και τα FUNDS.
Να διώξουμε την κυβέρνηση των αρπακτικών και των Τραπεζιτών που σπέρνουν τη φτώχεια και την απόγνωση.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.