Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Δολοφονική διαχείριση του χιονιά από Μητσοτάκη και δημάρχους, σπατάλες με εξοπλισμούς και δώρα στους ιδιώτες.

 


Δολοφονική διαχείριση του χιονιά από Μητσοτάκη και δημάρχους, σπατάλες με εξοπλισμούς και δώρα στους ιδιώτες.

Η αναμενόμενη επέλαση του χιονιά έφερε στο προσκήνιο τις δολοφονικές ταξικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, των υπουργών, των δημάρχων και των περιφερειαρχών της ΝΔ.


 Ο σχεδιασμός τους είχε σα στόχο να συνεχίσει να δουλεύει η μηχανή του κέρδους των ιδιωτών από την Αττική Οδό μέχρι τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις. Γι αυτό άφησαν τους εργαζόμενους να περιπλανούνται αβοήθητοι ατέλειωτες ώρες στο έλεος των χιονοκαταιγίδων, για τις οποίες είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στους δρόμους, στα ίδια τα εργοστάσια, στα τρένα και τα μέσα μεταφοράς.

Στο τέλος, τους εγκατέλειψαν εγκληματικά στην Αττική Οδό, μια ολόκληρη νύκτα, όπως τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους  και αναγκάζοντάς τους να βρουν μόνοι τους καταφύγιο σε ξενοδοχεία όπου τους ζητούσαν 100 ευρώ τη βραδιά. Δεν είχαν κάποιοι φτωχοί και τους άφησαν να κοιμηθούν στα πατώματα! 

Επίσης, τα αφεντικά  άφησαν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις να διανυκτερεύουν ενώ απειλούσαν όσους δεν πάνε με απόλυση! Και αυτά την ώρα που η πανδημία πρόσθεσε άλλους 111 ανθρώπους στη δολοφονική διαχείριση της κυβέρνησης και το πρόγραμμα εμβολιασμών κατέρρευσε ενώ εξανάγκασαν τους εργαζόμενους της υγείας να δουλέψουν ακόμη και τριπλή βάρδια. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ άφησε γειτονιές χωρίς ρεύμα.

Η κατάρρευση της κυκλοφορίας στις μεγάλες οδούς και στο κέντρο της Αθήνας ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας έκτασης των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών και των απολύσεων εργαζόμενων, της  δραματικής υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών αντιμετώπισης κινδύνων για πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική μέχρι τους δήμους και τις περιφέρειες. Χωρίς επαρκές προσωπικό και τα αναγκαία μηχανήματα στις θέσεις τους, δε μπορούσαν να απεγκλωβίσουν έγκαιρα ανθρώπους, ακόμη σε γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν φταίει η κακοκαιρία και η κλιματική αλλαγή αλλά η ίδια η δολοφονική διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις άγριες περικοπές.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει για άλλα 30 χρόνια την διαχείριση της Αττικής οδού σε ιδιώτες, φορτώνοντάς τα χαράτσια των διοδίων στις πλάτες μας. Έπρεπε χθες να τους πέταγαν έξω και να αναλάμβανε το κράτος τη διαχείριση, βάζοντας τέλος στα χαράτσια-δώρα στους ιδιώτες-παράσιτα. 

Την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών ενώ προσπαθούν να ζεσταθούν στις πολυκατοικίες της Αθήνας που ξεμένουν από πετρέλαιο, ή καίγονται ζωντανοί, η κυβέρνηση δε μειώνει τις τιμές και  τον φόρο στα καύσιμα. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου φουσκώνουν, παγώνοντας το κόσμο. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και να  μη στεναχωρήσει το λόμπι των πλούσιων φίλων τους του πετρελαίου.

Κάνει φιέστες στην Αθήνα για να υποδεχτούν τα Ραφάλ  και σπαταλά  δισεκατομμύρια για να παίζουν παιχνίδια πολέμου στους δρόμους των αγωγών του αερίου, ενώ δεν προχωρά σε προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, αντίθετα απολύει, δεν στελεχώνει τις υπηρεσίες διάσωσης, ούτε τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Η Κεραμέως, στη κοσμάρα της, παρίστανε ότι μπορεί να γίνει μάθημα με τηλεκπαίδευση! 

Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης σπατάλησε τόσα πολλά για ζαρντινιέρες στους Μεγάλους Περιπάτους, φιέστες με τους Ρουβάδες και για γήπεδα της ΠΑΕ ΠΑΟ που δεν μπόρεσε ούτε να κρατήσει την Αθήνα ανοικτή, ούτε να προστατέψει τον αβοήθητο άστεγο κόσμο που κοιμήθηκε όπου να ’ναι. Ούτε βοήθησε αυτούς που υποφέρουν στις πολυκατοικίες στις γειτονιές. Άφησαν την υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι με 13 άτομα στο Δήμο της Αθήνας ενώ απολύθηκαν καθαρίστριες και άλλο προσωπικό. Δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν πρόσφυγες από τον Ελαιώνα στο Σεράφειο για να έχουν ζέστη και τους στοίβαξαν σε κοινές σκηνές εν μέσω πανδημίας. Οι δρόμοι στις γειτονιές είναι αποκλεισμένοι και αδιάβατοι, αλάτι δεν ρίχτηκε πουθενά, με σπασμένα δένδρα παντού στη Κυψέλη, στα Σεπόλια, τα Εξάρχεια, το Παγκράτι, τα Πατήσια, τους Αμπελοκήπους και αλλού. 

Ο Θεοδωρικάκος, που κατεβάζει χιλιάδες αστυνομικούς για να χτυπήσουν εργατικές και φοιτητικές διαδηλώσεις, γιατί τάχα παρεμποδίζουν …την ζωή της πόλης και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, συνεχίζει να εκπαιδεύει αστυνομικούς για να εισβάλλουν στα πανεπιστήμια, συνοριοφύλακες για να απωθούν πρόσφυγες στα σύνορα μαζί με τους λιμενικούς και ανθρωποφύλακες για να κρατάνε μετανάστες στις Αμυγδαλέζες.

Αυτές τις άθλιες ταξικές προτεραιότητες μόνο ένα ισχυρό εργατικό κίνημα μαζί με τη νεολαία στην εκπαίδευση μπορούν να βάλουν φραγμό. Να απαιτήσουμε να φύγει εδώ και τώρα αυτή η συμμορία δολοφόνων που παριστάνει την κυβέρνηση μαζί με όλη την κουστωδία Δημάρχων και περιφερειαρχών της δεξιάς οι οποίοι βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων.

Είναι ώρα να ξεδιπλωθούν μαχητικοί απεργιακοί αγώνες διαρκείας για να σπάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τους Δήμους και να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Aρχή ας γίνει με την μαζική συμμετοχή στην Απεργία για την Υγεία της ΑΔΕΔΥ την 1η Φλεβάρη με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις1μμ!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η φωτο με το δένδρο είναι της Chrisoula Papageorgiou