Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Μπακογιάννης-Πλεύρης παίζουν με την υγεία των μαθητών/τριών


 Μπακογιάννης-Πλεύρης παίζουν με την υγεία των μαθητών/τριών
Ο Μπακογιάννης μείωσε τα σημεία δωρεάν τεστ στον Δήμο της Αθήνας.
Περισσότεροι χώροι στο Δήμο της Αθήνας για δωρεάν τεστ


Στο κατάλογο των δημόσιων δομών, όπου μπορεί να γίνουν δωρεάν ράπιντ τεστ βρίσκονται τα δημοτικά ιατρεία των έξι κοινοτήτων του Δήμου Αθήνας, ενώ στην 7η κοινότητα χρησιμοποιούνται τα γραφεία της για τεστ.
Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Δήμος της Αθήνας με την αξιοποίηση των κλειστών Λεσχών Φιλίας είχε ένα σαφώς μεγαλύτερο δίκτυο για την κάλυψη των αναγκών για τεστ. Οι μαθητές λοιπόν κατέφευγαν στις Λέσχες και είχαν εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα ώστε να μην καθυστερεί η ιχνηλάτηση και ο εντοπισμός των κρουσμάτων κόβιντ.
Ο νέος σχεδιασμός του Δήμου σήμανε το κλείσιμο των Λεσχών και τη μείωση των χώρων όπου ήταν δυνατό να γίνουν δωρεάν τεστ. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα ράπιντ τεστ γίνονται μόνο με ραντεβού και οι μαθητές που επισκέπτονται τα δημοτικά ιατρεία με υπόδειξη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κόβιντ  οι οποίοι τους κατευθύνουν με βάση το κατάλογο δημόσιων δομών του ΕΟΔΥ βρίσκουν «πόρτες κλειστές». Εισπράττουν την απάντηση ότι «είναι κλεισμένα όλα τα ραντεβού». Για να μπορέσουν να βγάλουν άκρη οι μαθητές όταν τα δημοτικά ιατρεία έχουν κλείσει στις 3μμ, είτε θα επιχειρήσουν να πάνε στο ένα και μοναδικό που λειτουργεί μέχρι τις 7.30μμ στην οδό Σόλωνος είτε θα καταλήξουν να το πληρώσουν από την τσέπη τους. Καθυστερεί έτσι η ιχνηλάτηση και άμεση λειτουργία του σχολικού τμήματος παρά την επίπονη προσπάθεια των εκπαιδευτικών να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία και πάνω από όλα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Η αύξηση των κρουσμάτων και ο περιορισμός των δυνατοτήτων των δημοτικών ιατρείων ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρό για τη λύση …μέσω της ανοσίας της αγέλης, να πάει απλά σπίτι του ο μαθητής-τρια μαζί με τον κόβιντ και να δηλώσει οτιδήποτε για το αποτέλεσμα του στο τεστ ή διαφορετικά να θησαυρίσουν οι ιδιώτες και τα εργαστήρια τους.
Απαιτούμε να αυξηθούν εδώ και τώρα τα σημεία διενέργειας ράπιντ τεστ με άμεσες προσλήψεις προσωπικού. Γιατί να μην υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας μονάδα για ράπιντ, όταν εκεί φοιτούν χιλιάδες μαθητές-τριες;
 Είναι προκλητικό να μην δίνονται χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να παρέχουν στα σχολεία αντισηπτικά και μάσκες ασφαλείας.
Χρειαζόμαστε σχολικές αίθουσες για να γίνεται μάθημα μέχρι 15 παιδιά σε κάθε τάξη.
Υπάρχει ανάγκη άμεση για την εξυπηρέτηση των σχολείων αλλά και για τη βοήθεια στο σπίτι των γερόντων που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα εμβόλια.
Όταν λεφτά υπάρχουν για λαμπιόνια, για τον Ρουβά στο Λυκαβηττό και για ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου είναι απαράδεκτο να μην προσλαμβάνονται νοσηλευτές στα δημοτικά ιατρεία για να απλωθεί δίκτυο προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ