Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 31/1 στη συνεδρίαση το θέμα των μέτρων αντιμετώπισης των καταστροφών


 Να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 31/1 στη συνεδρίαση το θέμα των μέτρων αντιμετώπισης των καταστροφών


Όσο και να εξαντλήσει το προσωπικό του Δήμου της Αθήνας ο Μπακογιάννης και παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες των εργαζόμενων με κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, δεν επαρκεί ούτε για καθαρισμό της πρόσβασης και των ίδιων των σχολείων την 5η μέρα μετά τις χιονοκαταιγίδες. Ούτε οι δρόμοι των γειτονιών έχουν προσβασιμότητα παντού ενώ σπασμένα δένδρα και κλαδιά βρίσκονται ακόμη στα πεζοδρόμια. Πολύ περισσότερο άνθρωποι ε΄χουν πληγεί με διακοπή ρεύματος αλλά και πολύ περισσότεροι ξεπάγιασαν χωρίς διαθέσιμο πετρέλαιο στους καυστήρες.
Πως θα τα άνοιγε άραγε τα σχολεία;


Αυτό που χρειάζεται ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ είναι το ανεπαρκέστο σχέδιο δράσης της πολιτικής προστασίας και για τον Δήμο της Αθήνας.


Κάποτε σπατάλησαν πολλά δισεκατομμύρια για την Ολυμπιάδα της καταστροφής και μια χρήσης, τώρα με την κλιματική αλλαγή αρνούνται να πάρουν μέρα για προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες, χιόνια. Προσωπικό,μηχανήματα, υλικά και σχεδιασμό μόνιμο και όχι τι υπάρχει στην ελεύθερη αγορά για να γίνονται προμήθειες το τελευταίο δευτερόλεπτο. Και βέβαια μέτρα προστασίας των φτωχών, των άστεγων της πόλης.


Ζητάμε να παρουσιάσει ο Δήμαρχος το σχεδιασμό που είχε για την αντιμετώπιση της χιονοκαταιγίδας ΕΛΠΙΔΑ την Δευτέρα 31/1 στο δημοτικό συμβούλιο.


Να ενταχθεί το θέμα της αντιμετώπισης των καταστροφών στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 31/1


Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ