Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Από το Μεγάλο Περίδρομο στη Διπλή «Ανάπλαση» 70 εκ. Ευρώ Δρόμος

 


Από το Μεγάλο Περίδρομο στη Διπλή «Ανάπλαση» 70 εκ. Ευρώ Δρόμος


Ο Κώστας Μπακογιάννης από κατασκευασμένος δήμαρχος επιχειρεί να γίνει κατασκευαστής δήμαρχος. Σε μια πόλη που υποφέρει από την οικονομική κρίση και τη πανδημία εκείνος έθεσε προτεραιότητα την ανάληψη του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του εμπορικού κέντρου του Βοτανικού. Αυτό είναι το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψε με τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παρών και συν-υπογράφων το μνημόνιο και ο Άδωνις Γεωργιάδης προφανώς για να συνεννοηθεί για τα συμφέροντα του θείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κατασκευαστικό κόστος που θα αναλάβει ο Δήμος ανέρχεται σε 72 εκ ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπακογιάννη, όμως το γήπεδο θα παραχωρηθεί ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για 99 χρόνια. Η αναμονή εσόδου του Δήμου, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, προέρχεται από   τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου που θα μισθώσει προφανώς σε πολιτικούς του φίλους καθώς και η παραχώρηση από τον Παναθηναϊκό του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας που θα γίνει λέει χώρος πρασίνου. 

Βέβαια ο Μπακογιάννης ξέχασε να μας πει ότι ο χώρος του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας διεκδικείται από την εκκλησία. Οπότε το άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών του θα είναι να αδειάσει η Λεωφόρος από τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και άλλων συλλόγων της περιοχής μέχρι να τελειώσουν τα δικαστήρια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Κοινώς ζήσε Μάη μου…

Ας μας εξηγήσει όμως ο δήμαρχος τι χρειάζεται η υποβαθμισμένη περιοχή του Βοτανικού ένα εμπορικό κέντρο; Χώρους πρασίνου και αθλοπαιδιών χρειάζεται και όχι και άλλα μαγαζιά, άλλωστε αρκετά ξενοίκιαστα μαγαζιά υπάρχουν. Επίσης κανένας δεν καταλαβαίνει γιατί ο Δήμος πρέπει να πληρώσει την ανέγερση του γηπέδου μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Ο Δήμος της Αθήνας δεν μπορεί να καλύψει τα συσσίτια των αστέγων να υποστηρίξει συμπολίτες μας που υποφέρουν και ο δήμαρχος πετάει εκατομμύρια πρώτα στο Μεγάλο Περίδρομο και τώρα στην υποτιθέμενη ανάπλαση του Βοτανικού. Η διαφορά είναι ότι τώρα από 2 εκ. τα έφτασε μάνι-μάνι σε 72.

Είναι προφανές ότι ο Μπακογιάννης θα χρεώσει το δήμο μέχρι τα μπούνια για την υλοποίηση του έργου υπονομεύοντας έτσι το όποιο αναγκαίο κοινωνικό του έργο. Απαιτούμε να δημοσιοποιηθεί άμεσα το πλήρες κείμενο του μνημονίου και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να υπονομευτεί ο Δήμος για χρόνια με μια απόφαση που πήρε ο Μπακογιάννης «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς να το θέσει  στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας.