Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Κοινοτικά συμβούλια της Αθήνας αποφάσισαν καταδίκη της Χρυσής Αυγής και απομόνωση ξανά των φασιστικών "επιτροπών κατοίκων"

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κοινοτικά συμβούλια της Αθήνας αποφάσισαν καταδίκη της Χρυσής Αυγής και απομόνωση ξανά των φασιστικών "επιτροπών κατοίκων"

Ομόφωνα πέρασε στο 6ο κοινοτικό διαμέρισμα της Αθήνας το ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής κα ι της απαλλακτικής εισαγγελικής πρότασης στη δίκη της ΧΑ, το οποίο είχε θέσει στην ημερήσια διάταξη ο Νίκος Αλεξανδράτος, κοινοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στο 6ο ως απάντηση στις απειλές Κασιδιάρη ότι θα μηνύσει τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας που υπερψήφισαν ανάλογη απόφαση. Απαιτεί ακόμη:
"Ζητάμε να διακοπεί η παροχή διευκολύνσεων από το Δήμο της Αθήνας προς την παράταξη της Χρυσής Αυγής, να αποσύρουν τους αποσπασμένους υπαλλήλους και να κλείσουν τα γραφεία τους.
Στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη και ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεθνείς κινητοποιήσεις, με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ."
Και οι 13 παρόντες σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ ενώ οι δυο αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής απουσίαζαν.
Στην συνεδρίαση ήρθαν για ακόμα μια φορά εκπρόσωποι των επιτροπών κατοίκων Αγ Παντελεήμονα, Αγγελοπούλου-Πλ Βικτορίας και Πλ. Αμερικής. Αυτήν την φορά ήρθαν για να υπερασπίσουν τους υπόδικους νεοναζί με άλλο ψήφισμα κατηγορώντας την πρόεδρο ότι αφήνει το συμβούλιο "να άγεται και φέρεται από την παράταξη της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας(!), ότι τάχα οι σύμβουλοι και η πρόεδρος δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες". Αναπαρήγαγαν τον οχετό Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο ότι τάχα το ψήφισμα αποτελεί παρέμβαση στην δικαιοσύνη, και τέλος χαρακτήρισαν το αντιφασιστικό ψήφισμά παράλογο, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό. Η κίνηση των επιτροπών αυτών βρήκε απέναντί της ολόκληρο το κοινοτικό συμβούλιο και το ψήφισμά τους δεν συζητήθηκε ούτε τέθηκε σε ψηφοφορία.
Νίκες σαν αυτές στα κοινωνικά και δημοτικά συμβούλια μπορούν να βοηθήσουν στην απομόνωση των ακροδεξιών προκλήσεων. Η Αθήνα ήταν και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική.
Αποφάσεις όμως έχουν εκδώσει τόσο το 2ο όσο και το 7ο κοινοτικό συμβούλιο καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Στο 7ο αρχικά οι σύμβουλοι της της παράταξης Μπακογιάννη καταψήφισαν να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση του κοινοτικού συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Βασίλη Μάραντου, μειοψήφησαν όμως αφού πήραν μόνο 5 ψήφους και 7 η πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία. Η απόφαση τελικά ήταν ομόφωνη στήριξη του ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας κατά της Χρυσής Αυγής.
Ακολουθεί η απόφαση του 6ου κοινοτικού συμβουλίου:
"Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Όχι στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση
Αυτή την περίοδο η μεγαλύτερη δίκη των απόγονων του Χίτλερ μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, η δίκη της Χρυσής Αυγής, πλησιάζει προς το τέλος της.
Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!
Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.
Δηλώνουμε ως Κοινοτικό Συμβούλιο την απαίτησή μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.
Ζητάμε να διακοπεί η παροχή διευκολύνσεων από το Δήμο της Αθήνας προς την παράταξη της Χρυσής Αυγής, να αποσύρουν τους αποσπασμένους υπαλλήλους και να κλείσουν τα γραφεία τους.
Στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη και ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεθνείς κινητοποιήσεις, με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ."