Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Άμεση επιστροφή στη δουλειά των 43 συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας, όχι έφεση και κωλυσιεργία! Η κινητοποίηση των 43 συμβασιούχων την Τρίτη 18/2 στις 9.30πμ στο Δημαρχείο Αθήνας θα μας βρει στο πλευρό τους!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Άμεση επιστροφή στη δουλειά των 43 συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας, όχι έφεση και κωλυσιεργία!
Η κινητοποίηση των 43 συμβασιούχων την Τρίτη 18/2 στις 9.30πμ στο Δημαρχείο Αθήνας θα μας βρει στο πλευρό τους!

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Φεβρουαρίου να διατηρήσει την προσωρινή διαταγή μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 για τους 43 συμβασιούχους της 3Κ η οποία δόθηκε αρχικά στις 13 Νοεμβρίου 2019, ανοίγει το δρόμο στην παραμονή στην εργασία αυτής της ομάδας εργαζόμενων.
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας τόσο στις 16 Δεκέμβρη όσο και σε άλλες συνεδριάσεις έχει προχωρήσει σε αποφάσεις που υποστηρίζουν την παραμονή των εργαζόμενων στην εργασία διότι αποτελούν αναπόσπαστο και αναγκαίο μέρος του εργατικού δυναμικού που χωρίς αυτό οι υπηρεσίες προς τους κατοίκους χειροτερεύουν.
Με βάση την δικαστική απόφαση είναι αναγκαίο οι υπηρεσίες του δήμου Αθήνας να καλέσουν στις θέσεις που υπηρετούσαν τους 43 εργαζόμενους άμεσα και χωρίς κωλυσιεργία. Ο Δήμαρχος Αθήνας κ.Μπακογιάννης είναι δεσμευμένος άλλωστε από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση η νομική υπηρεσία χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι 43 εργαζόμενοι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στη καθαριότητα, το πράσινο και τις άλλες υπηρεσίες.
Είναι αναγκαίο τα σωματεία των εργαζόμενων να κλιμακώσουν τον αγώνα για μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις, σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών. Είναι ώρα να γράψουν στα σωματεία όλους τους συμβασιούχους χωρίς αποκλεισμούς.
Η Πανεργατική Απεργία κατά του νομοσχεδίου που σφαγιάζει την κοινωνική ασφάλιση την Τρίτη 18 Φλεβάρη είναι ευκαιρία για να εκφραστεί η αγανάκτηση για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που πάει χέρι-χέρι με τα ρατσιστικά μέτρα κατά των προσφύγων και την καταστολή.