Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 5ης κοινότητας Δήμου Αθήνας
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αξιότιμοι κύριοι κοινοτικοί σύμβουλοι της 5ης δημοτικής κοινότητας του δήμου των Αθηναίων,
σε απάντηση της επιστολής του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου μας κυρίου Διονυσίου Αδαμοπούλου έχουμε προφανώς να καταδείξουμε σημεία παραβατικότητας εντός και εκτός της κοινότητάς μας και κατάφορης παραβίασης των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας:
➢ Δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών.
Οι φτωχές οικογένειες της γειτονιάς μας, ντόπιων και μεταναστών, στερούνται το δικαίωμα να δουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού το κόστος στο δημόσιο σχολείο μας έχει γίνει δυσβάσταχτο.
Τα προσφυγόπουλα δεν μπορούν να ενταχτούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον γιατί οι τάξεις υποδοχής υποστελεχώνονται από τα μέσα της σχολικής χρονιάς και έτσι γρήγορα απογοητεύονται και εγκαταλείπουν το σχολείο.
➢ Δικαίωμα στην υγεία
Μονάδες περίθαλψης στην περιοχή μας υποβαθμίστηκαν και κινδύνευσαν και κινδυνεύουν ακόμα να κλείσουν οριστικά λόγω της συστηματικής υποστελέχωσής τους. Πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία έχουν μόνο οι έχοντες ΑΜΚΑ, προνόμιο του οποίου στερούνται πια οι πρόσφυγες.
➢ Δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση.
Πόσοι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς φαγητό. Ακόμα και στα «πλουσιόσπιτα» της Κυπριάδου οι άνθρωποι άρχισαν να καίνε ό,τι ξύλο έβρισκαν στα τζάκια και πνίγονταν από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια.
➢ Δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Τα ρέματα μας είναι μπαζωμένα και όσων οι κοίτες είναι ανοιχτές έχουν γίνει χωματερές και εστίες μόλυνσης
➢ Δικαίωμα στη χαρά.
Πόσοι ελεύθεροι χώροι αναψυχής και παιδικές χαρές έχουν μείνει στους κατοίκους της κοινότητάς μας;
Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επί μακρόν.
Το έργο της κοινοτικής και δημοτικής αρχής για την ανακούφιση των συμπολιτών μας το έχουν αναλάβει οι απανταχού αλληλέγγυοι με τις καταλήψεις τους και τις δράσεις τους, οι οποίοι φροντίζουν για τον πολιτισμό, για την παιδεία, για τη σίτιση των αναξιοπαθούντων συγκατοίκων μας στη γειτονιά μας.
Για όσες τέτοιες «παραβατικότητες» υπάρχουν στη γειτονιά μας είμαστε περήφανοι και τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Κύριε πρόεδρε
Περιμένουμε για τις δικές ενέργειες

Αθανασία Κατσούλη, σύμβουλος 5ης κοινότητας Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας