Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Γ ΕΛΜΕ Αθήνας: Nα αθωωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας, Ν.Σοφιανός, Π.Κωνσταντίνου, Ε.Πορτάλιου και Σ.Αγγελίδου Να περάσει το Γηροκομείο Αθήνας στο δημόσιο


Nα αθωωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας, Ν.Σοφιανός, Π.Κωνσταντίνου,

Ε.Πορτάλιου και Σ.Αγγελίδου

Να περάσει το Γηροκομείο Αθήνας στο δημόσιο



Στις 16 Γενάρη 2019, δικάζονται οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας, Νίκος Σοφιανός και Πέτρος Κωνσταντίνου καθώς και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Πορτάλιου και Σταυρούλα Αγγελίδου μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα, έκπτωτου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Γηροκομείου Αθήνας.

Πρόκειται για απόπειρα φίμωσης του διοικητικού συμβουλίου. Ο τέως πρόεδρος του Γηροκομείου απέστειλε εξώδικο με την απαίτηση να μην υπάρξει καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ενώ είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη το σχετικό θέμα. Αφορμή για τη συζήτηση ήταν ο διορισμός επιτρόπου από τον Δήμο της Αθήνας αλλά και οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζόμενων για πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, για απολύσεις προσωπικού αλλά και για το κλείσιμο ξενώνων φιλοξενίας των ηλικιωμένων. Το Γηροκομείο Αθήνας έφτασε να στεγάζει μόνο 120 ηλικιωμένους όταν αρχικά είχε σχεδόν 800!

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση των δημοτικών συμβούλων να υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της πρόνοιας, την περίθαλψης των ηλικιωμένων και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη δουλειά.

Διεκδικούμε να σταματήσει η ασύδοτη λειτουργία των κληροδοτημάτων. Να περάσει το Γηροκομείο Αθήνας στο Υπουργείο Υγείας μαζί με όλο το προσωπικό του. Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλοι οι κλειστοί ξενώνες του Γηροκομείου.

Διεκδικούμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζόμενων, να μπεί τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία στο Γηροκομείο.

Απαιτούμε την αθώωση των τεσσάρων κατηγορούμενων δημοτικών συμβούλων Αθήνας.



Αθήνα, 19/12/2018

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ