Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνες ενάντια στα μνημόνια

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνες ενάντια στα μνημόνια

Η προσπάθεια της ΝΔ και της ακροδεξιάς να πουλήσουν πατριδοκάπηλα φούμαρα για το όνομα της Μακεδονίας είναι μια χυδαία επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και της νεολαίας που δίνουν μάχες για να σωθούν οι δουλειές, οι συντάξεις, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια από τις συνεχιζόμενες μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το χαμένο όνομα της Μακεδονίας και καλούν σε συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια είχαν επιχειρήσει και απέτυχαν να μετατρέψουν το εργατικό συλλαλητήριο το περασμένο Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη σε εθνικιστική φιέστα. Απέτυχαν να σύρουν τους μαθητές σε εθνικιστικές καταλήψεις-καρικατούρα ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν και δίνουν τη μάχη για να σωθεί η παιδεία από τις διαλυτικές επιλογές του Γαβρόγλου. Η ίδια η Δεξιά έκανε πλάτες στον Γαβρόγλου για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα απόλυσης χιλιάδων αναπληρωτών και τώρα μας καλεί σε “εθνική ενότητα” με τους Τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές.
Σε αυτό το πατριδοκάπηλο πλυντήριο η Δεξιά ξεπλένει και τους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η συμφωνία των Πρεσπών που προωθεί ο Τσίπρας και ο εξαναγκασμός του γειτονικού λαού να αλλάξει σύνταγμα και όνομα για να άρει το βέτο η Ελλάδα ώστε να μπει στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού, για να συνεχίσουν το πλιάτσικο των Τραπεζών στη περιοχή και την ηγεμονία με ορμητήριο την Θεσσαλονίκη.
Έχουμε να οργανώσουμε ταξικές μάχες για να καταργήσουμε τα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό και να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες από τις επιθέσεις της Δεξιάς , των Μηστοτάκηδων και των Μπακογιάννηδων που κάνουν πλάτες στους νεοναζί.
Απλώνουμε το χέρι της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους εργάτες των Βαλκανίων για κοινό αγώνα