Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:

Άμεση λειτουργία “κοινωνικού βενζινάδικου” από τον Δήμο της Αθήνας και άνοιγμα θερμαινόμενων αιθουσών σε όλες τις γειτονιές

Η επέλαση του χιονιά έφερε στην επιφάνεια την αθλιότητα της ενεργειακής φτώχειας χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων περιοχών που οι πολυκατοικίες και τα σπίτια τους είτε δεν έχουν καμία δυνατότητα θέρμανσης τα τελευταία χρόνια είτε θερμαίνονται 2-3 ώρες ημερήσια!
Την ίδια ώρα, οι εταιρίες πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια κρατάνε τα κέρδη τους στα ύψη χάρη στις υψηλές τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης και η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί υπερθερμαίνει τα πλεονάσματα της με τον φόρο που διπλασιάζει σχεδόν την τιμή του!
Η μεταμνημονιακή περίοδος που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σούπερ μνημόνιο διαρκείας με τους φτωχούς να καλούνται να ζεσταθούν εν μέσω χιονιά με το ψίχουλο της γελοίας αύξησης του επιδόματος θέρμανσης κατά 8 λεπτά το λίτρο! Ούτε ένα δευτερόλεπτο θέρμανσης δεν αναλογεί αυτή η ρύθμιση για χιλιάδες φτωχούς στην Αθήνα που βιώνουν την αθλιότητα της ενεργειακής κατάρρευσης με πάνω από το 60% των πολυκατοικιών να μην έχουν θέρμανση.
Και είναι πρόκληση ο Δήμος της Αθήνας να εξοικονομεί ενέργεια ανοίγοντας μόνο δύο θερμαινόμενους χώρους ενώ σε προηγούμενες περιόδους με χιονιάδες άνοιγαν τουλάχιστον μία σε κάθε διαμέρισμα της Αθήνας. Γιατί δεν λειτουργούν με άνοιγμα και άλλες αίθουσες;
Η συνέπεια είναι ότι κινδυνεύουν ζωές αστέγων που βρίσκονται στους δρόμους αλλά και ανθρώπων που ξεπαγιάζουν σε πολυκατοικίες. Οι κίνδυνου αυξάνονται περισσότερο αφού καταφεύγουν σε λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε θανάτους εξ αιτίας πυρκαγιάς από σόμπες σε σπίτια και ασφυξία. Η μαζική χρήση στην Αθήνα ξύλου ως καύσιμου σε πραγματικά η αυτοσχέδια τζάκια χωρίς ασφάλεια οδηγούν σε συνθήκες αιθαλομίχλης στην πόλη οδηγώντας ευπαθείς ομάδες σε νοσοκομεία εξ αιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.
Τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία άλλωστε ήταν και είναι μια κοινωνική εξέγερση στην Ευρώπη που άνοιξε το ζήτημα της απληστίας των εταιριών πετρελαιοειδών και της φορολόγησης των καυσίμων.
Η συνέχιση των μνημονίων σκοτώνει, με τις φωτιές καίει κόσμο στο Μάτι, τις βροχές πνίγει στην Μάνδρα και με τον χιονιά απειλεί να ξεπαγιάσει μέχρι θανάτου κόσμο. Γι αυτό πρέπει να τελειώνουμε με τις περικοπές των μνημονίων με κλιμάκωση των αγώνων μας.
Ας εκτρέψουν προς το Λιμάνι του Πειραιά ένα εκ των πολλών τάνκερ που διαθέτουν οι μεγαλοεφοπλιστές που κάθε τόσο εμφανίζονται μεγαλόψυχοι χορηγοί έργων της πόλης!
Απαιτούμε η κυβέρνηση εδώ και τώρα να καταργήσει την φορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και να επιδοτήσει άμεσα τους Δήμους για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης που να διανεμηθεί δωρεάν σε φτωχές οικογένειες για να λειτουργήσουν οι κεντρικές θερμάνσεις στις πολυκατοικίες εδώ και τώρα. Είναι πρόκληση ο Μπακογιάννης να ζητάει την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και την εξόντωση των φτωχών με την άντληση πόρων για τους Δήμους από τον ΕΝΦΙΑ. Είναι απαράδεκτο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιόπουλος να διαφημίζει τα κυβερνητικά ψίχουλα της μεταμνημονιακής συνέχισης της φτωχοποίησης ως ...έναρξης της ανάπτυξης!
Απαιτούμε ο Δήμος της Αθήνας να διαθέσει άμεσα από τη Υπηρεσία καθαριότητας ποσότητες πετρελαίου για την θέρμανση φτωχών νοικοκυριών. Να ανοίξει θερμαινόμενες αίθουσες σε όλες τις περιοχές. Να ετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων ώστε να υπάρχει παντού θέρμανση από την Τρίτη 8 Γενάρη. Ας διαθέσει κάποια εκατομμύρια από τα 70 και πλέον που διαθέτει ως πλεονάσματα. ”
ΥΓ. Η φωτογραφία άστεγου στην Αιόλου δηλ. εντός του αναβαθμισμένου με εκατομμύρια εμπορικού και ιστορικού κέντρου από τον Κ.Καμίνη