Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Απαράδεκτη η αστυνομική απαγόρευση του Τσίπρα σε βάρος της κινητοποίησης της αριστεράς κατά της επίσκεψης Μέρκελ



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

Απαράδεκτη η αστυνομική απαγόρευση του Τσίπρα σε βάρος της κινητοποίησης της αριστεράς κατά της επίσκεψης Μέρκελ

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα υποδέχεται την πρωθυπουργό της Γερμανίας ΄Αγκελα Μέρκελ για να επιβεβαιώσει τις αγαστές σχέσεις του ελληνικού με το γερμανικό καπιταλισμό στα πλαίσια της ΕΕ, την συνέχιση της εξυπηρέτησης του χρέους προς τους Ευρωπαίους τραπεζίτες στην υποτιθέμενη “μεταμνημονιακή” εποχή, στο ξεδίπλωμα των κοινών αρπακτικών βλέψεων μέσα τους τοπικούς και διεθνείς ανταγωνισμούς στην Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Α.Ευρώπη.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να τσουβαλιάζει την αριστερά με την ναζιστική Χρυσή Αυγής,τις κινητοποιήσεις που έχουν καλέσει δυνάμεις της αριστεράς, ανάμεσα τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, σήμερα στα Προπύλαια στις 6μμ, με τις αντισημιτικές συνάξεις μίσους των ναζί της Χρυσής Αυγής και να επιβάλλει απαγορεύσεις στην πορεία της αριστεράς προς την Βουλή. Τι λέει άραγε ο υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος γι αυτές τις απαγορεύσεις;

Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη και έχουμε κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στις πολιτικές που συνομολόγησε με τον Τσίπρα.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στους εκβιασμούς σε βάρος των γειτονικών λαών είτε για το όνομα της Μακεδονίας είτε για τις εξορύξεις υδρογοναθράκων και τους αγωγούς στη Κύπρο, το Αιγαίο και το Ιόνιο. Δεν θέλουμε ένα νέο γύρο πολέμων και σφαγών για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Παλεύουμε μαζί με τους εργάτες και τους λαούς της περιοχής, για την ειρήνη, την διάλυση του ΝΑΤΟ, την διεθνιστική αποχώρηση από την ΕΕ, για την εξουσία των εργαζόμενων.

Απαιτούμε να διαγραφεί το χρέος για να έχουμε λεφτά για τις προσλήψεις όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, των συμβασιούχων στους Δήμους και τα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούρειο που συνυπέγραψαν Τσίπρας και Μέρκελ, τις συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη, την διμερή συμφωνία που προβλέπει μαζικές απελάσεις, πολιτικές που πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο και τους φυλακίζουν στα στρατόπεδα γκέτο από τη Μόρια μέχρι την ενδοχώρα.

Τέτοιες πολιτικές σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά και δίνουν περιθώρια στους φασίστες στην Ελλάδα να προκαλούν. θα δώσουμε κοινή απάντηση με τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη ,σε όλη την Ευρώπη. Μαζί με τα κίτρινα γιλέκα που αμφισβητούν τον Μακρόν, τους εργάτες της Ουγγαρίας που απεργούν ενάντια στους ακροδεξιούς απατεώνες που επιδιώκουν αύξηση των ωρών εργασίας για χάρη των καπιταλιστών.

Όσον αφορά τους ναζί της Χρυσής Αυγής, επιτάχυνση της δίκης χρειάζεται για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι πρόκληση να κάνει πλάτες η κυβέρνηση σε ενέργειες όπως αυτην του ακροδεξιού Κατσίφα που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία στην Αλβανία και οι ναζί να έχουν ανοικτά γραφεία στη Κέρκυρα όπου δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτη ο εργάτης γης Πετρίτ Ζίλφε.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει την αστυνομική απαγόρευση σε βάρος της πορείας της αριστεράς.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας