Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Όχι σε νέα «Μανωλάδα» στο εργοστάσιο Γενικής Ανακυκλώσεως. Να πάρουν θέση Καμίνης και ΚΕΔΕ Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας:


«Όχι σε  νέα «Μανωλάδα» στο εργοστάσιο Γενικής Ανακυκλώσεως. Να πάρουν θέση Καμίνης και ΚΕΔΕ
«H ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζόμενων στην Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ του Δ. Λαζόπουλου. Πρόκειται για «συνθήκες Μανωλάδας». Εκατόν πενήντα εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και η εργοδοσία εκβιάζει με αναγκαστικές άδειες ενώ άρχισε και τις απολύσεις.
Αποδέχονται τις μεθοδεύσεις του κ. Λαζόπουλου  που μπορεί να οδηγούν  σε κλείσιμο την εταιρία με τους εργάτες απλήρωτους; Είναι άραγε ως πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης στις εταιρίες που αναλαμβάνουν υλικά με επιδότηση; Διεκδικεί ο κ. Λαζόπουλος μερίδιο συμμετοχής σε νέες εταιρίες στο χώρο των σκουπιδιών;
Σε κάθε περίπτωση η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της ανακύκλωσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Τα εργοστάσια πρέπει να περάσουν στο κράτος και πρέπει να μπει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την απλήρωτη εργασία και τις παραβιάσεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που οδήγησαν ήδη σε δύο θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβει στηρίζοντας τους εργαζόμενους και το δημόσια χαραχτήρα της αποκομιδής και ανακύκλωσης.»