Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κάτω τα χέρια από το Γηροκομείο Αθηνών


Κάτω τα χέρια από το Γηροκομείο Αθηνών


Δήλωση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  του Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων στο ΚΑΠΑΨ του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου:

Είναι ώρα να σταματήσει η απαράδεκτη συρρίκνωση μιας δομής που θα μπορούσε να δώσει φροντίδα σε εκατοντάδες ηλικιωμένους.
Υπεύθυνη είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που με τα μνημόνια της καταστροφής διαλύουν τις δομές πρόνοιας και καλύπτουν την διαχείριση του αρχιμανδρίτη Π.Μπούμπα που έφτασε από τα εννέα περίπτερα να λειτουργεί σήμερα μόνο τα δύο με απλήρωτο το προσωπικό για 40 μήνες!
Ο Δήμαρχος Καμίνης, ο Κακλαμάνης και ο Σπηλιωτόπουλος έχουν την στήριξη των κομμάτων που κυβερνάνε και καλύπτουν τις πολιτικές απαξίωσης της πρόνοιας. Η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα μπούν οι ΜΚΟ και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο χώρο των προνοιακών δομών φέρνοντας εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς με πενταμηνίτες εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα στη περιοχή των Αμπελοκήπων ξεπουλούν τους δημόσιους χώρους. Εκχωρούν χώρους στον ΠΑΟ που οι κάτοικοι διεκδίκησαν για χρόνια ολόκληρα ως χώρο για παιδικούς σταθμούς. Οι ανάγκες για άθληση δεν μπαίνουν σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες για παιδικούς σταθμούς, αυτό βέβαια αν υπάρχει σχεδιασμός και όχι ψηφοθηρία από το Καμίνη στους οπαδούς του ΠΑΟ. Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τα προσφυγικά της Λ.Αλεξάνδρας για χάρη της αποπληρωμής του ληστρικού χρέους προς τους δανειστές.
Είναι ώρα να καταργηθούν τα Μνημόνια  και διαγραφεί το χρέος ώστε να βρούμε λεφτά για την πρόνοια, την υγεία, τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Η διέξοδος είναι στην κοινή πάλη των εργαζόμενων του Γηροκομείου Αθηνών με τους διαθέσιμους που απολύονται στις 22 Μάρτη, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Μαζί να βρεθούμε και στις 22 Μάρτη στη μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού για να κλείσουμε το δρόμο στα μαύρο δεκανίκι της συγκυβέρνησης την Χρυσή Αυγή.