Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Κύριε Μπακογιάννη, σας ενόχλησε η διακοπή της καταστροφής του Λόφου Στρέφη από την PRODEA;

 

H απόφαση του Δημάρχου Χάρη Δούκα να εφαρμόσει τις υποδείξεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά τις καταστροφικές επεμβάσεις της PRODEA στο Λόφο Στρέφη, με εργαλείο μια “δωρεά” που εξυπηρετούσε την τουριστικοποίηση χωρίς όρια, ενόχλησε τον ηττημένο Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.
 
 Μάλιστα γεμάτος οργή δήλωσε ότι “σήμερα πανηγυρίζουν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι γνωστοί άγνωστοι. Όχι οι κάτοικοι της περιοχής, όχι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης και επιδιώκουμε την πρόοδο της.” Το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι πέρασε από τα Εξάρχεια και είδε τις μανάδες και τα παιδιά που δεν τα άφηνε η Αστυνομία να κάνουν βόλτα η να παίζουν στη παιδική χαρά του αποκλεισμένου για 2 χρόνια Λόφου Στρέφη και τις αντίκρισε να κλαίνε με μαύρο δάκρυ…Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Πάντα ήταν άθλιος συκοφάντης των κινημάτων και στο κινητό του είχε πρώτο αριθμό έκτακτης ανάγκης εκείνο του αρχηγού μέτρων τάξης της ΕΛΑΣ για την καταδίωξη των κατοίκων που υπεράσπιζαν τις γειτονιές, το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους. 
 Είμαστε χαρούμενοι που αυτός ο κόσμος μαζικά του γύρισε την πλάτη, τον έκανε παρελθόν και του στέρησε το εφαλτήριο με το οποίο συνεργάστηκε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα για τη λεηλασία και το ρήμαγμα των κοινωνικών αγαθών.
Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό φιάσκο για τη ΝΔ το 2023, με το γνωστό πολιτικό τζάκι να καταμετρά απώλεια πρώτου μεγέθους. Οι εταιρίες των κερδοσκόπων του real estate, της τουριστικής βιομηχανίας έχασαν τον καλύτερο πλασιέ των συμφερόντων τους στη πόλη.
Η δημοτική αρχή Χάρη Δούκα δεν μπόρεσε να αγνοήσει ένα δυναμικό κίνημα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων όπως αυτό στο Λόφο Στρέφη. Αυτό το κίνημα βέβαια δεν αρκείται στα αυτονόητα βήματα ανακοπής της διάλυσης στα οποία δεν προχωρά συνολικά η δημοτική αρχή Χάρη Δούκα.
 
Το κίνημα διεκδικεί την πλήρη διακοπή της καταστροφικής ατζέντας των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, του Μεγάλου Περιπάτου, της διπλής ανάπλασης με το δώρο των 120 εκατομμυρίων για γήπεδο στην ΠΑΕ ΠΑΟ στον Ελαιώνα, της ιδιωτικοποίησης του πράσινου και του ηλεκτροφωτισμού που βρέθηκαν στα χέρια της Μυτιληναίος ΑΕ. Διεκδικεί να μπει φραγμός στις καταστροφές πλατειών με την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό. Αυτό το κίνημα με την συνέχιση της δράσης του είναι η μόνη εγγύηση ότι μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον σε περίοδο κλιματικής κρίσης. Η δημοτική αρχή Χάρη Δούκα εκεί ακριβώς θα μετρηθεί: θα ξηλώσει η θα συνεχίσει τις επιλογές Μπακογιάννη;
 
“Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” έχουν κάθε λόγο να “είναι χαρούμενοι” μαζί με τους κατοίκους που υπέφεραν από την αγριότητα της πολιτικής Μπακογιάννη, τα χημικά, τα γκλόμπ, τις συλλήψεις σε αυτά τα έργα που χωρίς ΜΑΤ και λαμαρίνες δεν γίνονταν από το Λόφο Στρέφη μέχρι την πλατεία Εξαρχείων, το πάρκο Δρακοπούλου, Κύπρου και Πατησίων, την πλατεία Πρωτομαγιάς.
Θα πανηγυρίσουμε πραγματικά όταν δίπλα στην επιτυχία να γίνει ο Μπακογιάννης παρελθόν πετύχουμε να κάνουμε παρελθόν και την κυβέρνηση της ΝΔ, των δολοφόνων των Τεμπών και της Πύλου, των σύμμαχων των σφαγέων του παλαιστινιακού λαού. Οι φοιτητικές καταλήψεις, οι απεργίες στα νοσοκομεία, τα μπλόκα των αγροτών μας κάνουν αισιόδοξους ότι εκείνη η μέρα πλησιάζει.
 
Πέτρος Κωνσταντίνου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συμμετέχει στην Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα με δημοτικό σύμβουλο τον Κώστα Παπαδάκη
30/1/2024