Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Έξω οι ναζιστές από το Δήμο της Αθήνας. Ούτε στην Αθήνα ούτε στο Τυμπάκι ούτε πουθενά.

 


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
(ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)


Τι σχέση έχει ο Κασιδιάρης με τα πογκρόμ στο Τυμπάκι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020;
Η ΝΔ κάνει πλάτη στους φασίστες με τις ρατσιστικές της πολιτικές όπως το είδαμε με την εμφάνιση των φασιστών κεφαλοκυνηγών μεταναστών στον Εβρο.

 Άφησαν το Κασιδιάρη να διεκδικεί ξανά θέσεις δημοτικών συμβούλων στην Αθήνα. Είναι η συνέχεια της στάσης του Μπακογιάννη που με την ατζέντα “νόμου και τάξης” έφτασε να προχωρά με τα ΜΑΤ σε εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων μετά από μήνυση του Κασιδιάρη ενώ προσπάθησε αποτυχημένα να εμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο. Στελέχη του και δημοτικοί σύμβουλοι του Μπακογιάννη έκαναν κοινές παρεμβάσεις με τον Κασιδιάρη σε ρατσιστικές συνάξεις στη Πλ.Βικτωρίας. Η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα ήταν άλλο ένα δώρο στους φασίστες.

Κοιτάξτε ποιους άφησε η κυβέρνηση της ΝΔ να διεκδικούν θέσεις δημοτικών συμβούλων!

Ένας από τους υποψηφίους του Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι ο πρώην επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιεράπετρα Μπορείς» Μουζουράκης Αλέξανδρος. Αφού επέδειξε την νομιμοφροσύνη του στον καταδικασμένο Κασιδιάρη και τις ικανότητες του στη γκεμπελική προπαγάνδα και στην οργάνωση ναζιστικών πογκρόμ στην Κρήτη, ήρθε στην Αθήνα να κατέβει υποψήφιος.

Ο Μουζουράκης ήταν από τους πρωτεργάτες του πογκρόμ το Σεπτέμβριο του 2020 στο Τυμπάκι της Κρήτης ενάντια στους μετανάστες εργάτες της περιοχής. Μετά από μια υποτιθέμενη «παγκρήτια» συγκέντρωση, υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής και στενοί συνεργάτες του Κασιδιάρη οργάνωσαν μια ναζιστικής εμπνεύσεως διαδήλωση και πογκρόμ ενάντια στους εργάτες της και τους μετανάστες της περιοχής στο Τυμπάκι. Οργανωμένοι ως «αγανακτισμένοι κάτοικοι» και τάγματα εφόδου, επιτέθηκαν στους διερχόμενους μετανάστες, στα σπίτια τους, στους χώρους δουλειάς τους αλλά και σε αυτοσχέδιους χώρους λατρείας στο Τυμπάκι.

Ο Μουζουράκης Αλέξανδρος, υποψήφιος με τους Σπαρτιάτες στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και ο Καμαρίτης Κωνσταντίνος, υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή το 2019 ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές μιας ρατσιστικής συγκέντρωσης η οποία αυτοπαρουσιαζόταν ως «παγκρήτια» συγκέντρωση και του πογκρόμ που ακολούθησε. Ο Μουζουράκης Αλέξανδρος μέσα σε ένα ναζιστικό παραλήρημα απειλούσε ότι θα πάρει το νόμο στα χέρια του, χρησιμοποιώντας μια γκεμπελική και ισλαμοφοβική προπαγάνδα ενάντια στους εργάτες της περιοχής, παρουσιάζοντας τους ως αντάρτες που αναμένουν να καταλάβουν την περιοχή. Ο άλλος υποψήφιος της Χρυσής Αυγής καλούσε το πλήθος να σκοτώσει, να πυροβολήσει και να θάψει τα πτώματα ώστε να μην τα βρει κανένας, «πυροβολήστε τους θάψτε τους, να μην βρουν τίποτα, αν πουν ότι προκαλώ σε βία, ναι προκαλώ σε βία, εννοείται, τον πυροβολάμε τον θάβουμε και δεν βρίσκουν τον νεκρό ποτέ».

Σημειωτέον ότι τα γεγονότα στο Τυμπάκι, δεν ήταν ένα ξαφνικό γεγονός. Αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς ρατσιστικών επιθέσεων όλο το καλοκαίρι του 2020 όπως είχε καταγγείλει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου.

Ο Αλέξανδρος Μουζουράκης συνελήφθη τότε από την αστυνομία και του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος και εκκρεμεί και άλλη δίωξη στο πρόσωπο του για την δράση του στο πογκρόμ στο Τυμπάκι.

Η Αθήνα είναι μια πόλη αντιφασιστική, με αγώνες ενάντια στα τάγματα εφόδου και τις ρατσιστικές κυβερνητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε στην εποχή, όπου περισσότερο από ποτέ χρειάζονται εργάτες στην παραγωγή και συγκομιδή και η κυβέρνηση συνεχίζει να σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα. Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος καλεί τους πλημμυροπαθείς να πάνε να εργαστούν στα χωράφια, όταν τον Ιούνιο πνίγηκαν με ευθύνες του Λιμενικού 650 μετανάστες και πρόσφυγες κάποια μίλια έξω από την Πύλο. Είναι ένα σύστημα που ξερνάει θάνατο και καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται την άκρα δεξιά και τα τάγματα εφόδου όπως είδαμε στον Έβρο στις πυρκαγιές για να ρίχνει τις ευθύνες για την καταστροφική πολιτική της στα θύματα των πυρκαγιών, στους μετανάστες και πρόσφυγες. Ενώ 27 μετανάστες απανθρακώθηκαν, ο Μητσοτάκης υιοθέτησε την άποψη των ακροδεξιών διοργανωτών των πογκρόμ για τις αιτίες της πυρκαγιάς.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδάκη στο Δήμο της Αθήνας με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι μια αγωνιστική και από τα κάτω ελπίδα για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε ενάντια στον Μπακογιάννη, στη Νέα Δημοκρατία, για να κλείσουμε το δρόμο στο Κασιδιάρη να φέρει ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές της Αθήνας παριστάνοντας τη νόμιμη δημοτική παράταξη.

Οι υποψήφιοι/ες με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας-συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος οικογένειας Σαχζάτ Λουκμάν και θυμάτων ρατσιστικής βίας, Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός-ΓΣ ΟΕΝΓΕ, Κώστας Καταραχιάς, γιατρός, ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Ζανέτα Λυσικάτου, γιατρός, ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ

3 Οκτωβρίου 2023