Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Θα αποπέμψει ο Μπακογιάννης την υποψήφια του όταν ανήλικα παιδιά, Ρομά μοιράζουν στο μετρό φυλλάδια της;

 


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

(ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)

Δεν προκαλεί μεγάλη κατάπληξη η καταγγελία της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr σύμφωνα με την οποία ανήλικα παιδιά Ρομά μοίραζαν φυλλάδια της Ιουλίας Τόλια, υποψήφιας με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά του Κώστα Μπακογιάννη.

Η φροντίδα για Δεν προκαλεί μεγάλη κατάπληξη η καταγγελία της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr σύμφωνα με την οποία ανήλικα παιδιά Ρομά μοίραζαν φυλλάδια της Ιουλίας Τόλια, υποψήφιας με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά του Κώστα Μπακογιάννητα ανήλικα παιδιά της Δημαρχίας Μπακογιάννη ήταν άλλωστε πολυδιάστατη όπως αναδείχθηκε από την θέρμη της στήριξης από τους πρώτους μήνες στην Κιβωτό του Κόσμου του πατήρ Αντώνιου στον Κολωνό με γενναία οικονομική επιχορήγηση την ώρα που από την δικιά μας την μεριά είχαμε αναδείξει τις καταγγελίες για ρατσιστική κακομεταχείρηση παιδιών.

 Η περίπτωση του Μίχου, του τοπικού κομματάρχη της ΝΔ που έτρεχαν να αγκαλιάσουν πολλά αυτοδιοικητικά της στελέχη και η ανάδειξη της συζύγου του ως κοινοτικής συμβούλου είχαν φέρει στο προσκήνιο την σχέση με αυτά τα μαύρα κυκλώματα κακοποίησης παιδιών. Η περίπτωση της 12χρονης συγκλόνισε και ανέδειξε την υποκρισία της κυβέρνησης και του Δημάρχου Αθήνας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει άρωμα υποψηφιότητας με την στήριξη της Εκκλησίας στην οποία άλλωστε προσβλέπει ο Κώστας Μπακογιάννης. Ουκ ολίγες φορές της έχει κάνει τα χατίρια, πότε με παραχωρήσεις σε διεκδικήσεις χώρων πρασίνου και πότε απλά δίνοντας αίθουσες σχολείων για κατηχητικό!

Όμως η συγκεκριμένη πρακτική αναδεικνύει την ρατσιστική μεταχείριση των Ρομά στην πόλη της Αθήνας. Αφαίρεσαν από τα Ρομά τους χώρους για τα παζάρια των ρακοσυλλεκτών στην περιοχή του Ελαιώνα επιτρέποντας ενοικιάσεις χώρων και πρακτικές σε βάρος των φτωχών και πεινασμένων ρακοσυλλεκτών. Η καταδίωξη των μικροπωλητών φρούτων και κεντημάτων στο κέντρο, συνήθως πολύτεκνων, έχει πάρει διαστάσεις επιχειρήσεων σκούπα, ανάλογες με της ΕΛΑΣ σε βάρος των μεταναστών. Ο πατέρας του Νίκου Σαμπάνη, που δολοφονήθηκε με 36 σφαίρες από αστυνομικούς είναι ένας από τους παλιατζήδες που αγωνίζεται να επιβιώσει με τα παζάρια. Ο Σύλλογος ρακοσυλλεκτών Ρομά η «Αλληλεγγύη» έχει απαιτήσει ξανά και ξανά χώρο για παζάρι όπως άλλωστε και ο ΕΡΜΗΣ.

Η ρατσιστική ατζέντα της κυβέρνησης των καταστροφών και του Μπακογιάννη σε βάρος των Ρομά προφανώς δεν σταματά τους υποψήφιους από το κυνηγητό της ψήφου τους. Περιορίζονται στο να τους πείσουν με επιχειρήματα μόνο;

Καμιά επιστροφή στις εποχές που οι πολιτικάντηδες εξαγόραζαν τις ψήφους των εξαθλιωμένων Ρομά. Είναι υπόθεση των εισαγγελικών αρχών να ρίξουν άπλετο φως σε ενδεχόμενες πρακτικές αυτού τους είδους. Και είναι σαφώς απαράδεκτη η χρησιμοποίηση ανήλικων παιδιών Ρομά για προεκλογική δουλειά, με ή χωρίς αμοιβή.

Ο αγώνας για την δικαίωση των Ρομά, για να έχουν δουλειά , σπίτια ανθρώπινα που να μην τα παίρνει το ποτάμι, τα παιδιά να είναι όλα στα σχολεία, να μπορούν να κάνουν τα παζάρια οι παλιατζήδες χωρίς καταδίωξη από τη δημοτική αστυνομία και την ΕΛΑΣ, ο αγώνας για δικαιοσύνη στα θύματα της δολοφονικής βαρβαρότητας της ΕΛΑΣ όπως του Νίκου Σαμπάνη, είναι ο μόνος δρόμος.

Η αποπομπή της Ιουλίας Τόλια από το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υποψήφιος με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη.

30 Σεπτεμβρίου 2023