Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Η απάτη του Μπακογιάννη σε βάρος των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών του Καλλιτεχνικού σχολείου αποκαλύφτηκε!

 


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πριν τέσσερα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2019, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη εκκένωσε την κατάληψη προσφύγων του πρώην 5ου Λυκείου Αθηνών επί της οδού Πρασσά στο πλαίσιο της αντι-μεταναστευτικής και ρατσιστικής της πολιτικής και για να χρυσώσει το χάπι υποσχέθηκε τη στέγαση στο κτίριο αυτό του τότε πρόσφατα ιδρυθέντος Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών.
Έκτοτε το Καλλιτεχνικό Σχολείο παραμένει περιφερόμενο από την Ακαδημία Πλάτωνος στους Αμπελόκηπους, σε κτίριο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές για τα εργαστήρια, με αποτέλεσμα παιδιά να κάνουν πρόβες σε πλατεία εκτός σχολείου μες το κρύο τον Χειμώνα, ούτε και τις προδιαγραφές ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι διάδρομοι να μετατρέπονται στα κανάλια της Βενετίας με το που θα πέσει βροχή, ή παράθυρα να πέφτουν στο κεφάλι διδασκόντων όπως συνέβει κατά την περσινή εξεταστική περίοδο.

Επιπλέον, καθώς η δύναμη του σχολείου έφτασε πλέον στην Β Λυκείου, τα παιδιά δεν χωράνε στην υπάρχουσα πρόχειρη κατασκευή.

Με κινητοποιήσεις του Συλλόγου τους οι γονείς κατάφεραν το καλοκαίρι να σπάσουν την απόπειρα της επικίνδυνης για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μεταφοράς μέρους των μαθημάτων της Β Λυκείου στο ΕΠΑΛ της οδού Μιχαλακοπούλου, ένα χιλιόμετρο μακριά, που επιχείρησε ο Δήμος. Επιλέχθηκε τελικά η συστέγαση αυτών των μαθημάτων στο παραπλήσιο 2ο Πρότυπο Λύκειο, η κοινότητα του οποίου δικαίως δυσπιστεί για τη μονιμότητα του προσωρινού απέναντι στην ανάλγητη και ανεκδιήγητη διοίκηση Μπακογιάννη, η οποία 4 χρόνια τώρα κοροιδεύει τους γονείς μέσα στα μούτρα τους για την υποτιθέμενη πρόοδο των εργασιών στο πρώην 5ο Λύκειο.

Υποτίθεται τον Σεπτέμβριο του 2022 θα παραδίδονταν στο σχολείο το μέρος του κτιρίου που δεν έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έπειτα έγινε Σεπτέμβρης του 2023, ο Αντιδήμαρχος Κτιριακών Υποδομών να παραπέμπει στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τανάπαλιν και οι δυο μαζί στον Δήμαρχο και ο τελευταίος στους πρώτους, κανείς να μην ξέρει τι του γίνεται και όλοι μαζί να παίζουν την κολοκυθιά στις πλάτες νεαρών μαθητών που μπήκαν σε ένα σχολείο με εξετάσεις - μέχρι εκεί φτάνει η "αριστεία" των "αρίστων".

Και ενώ αυτοί οι "άριστοι" διαβεβαίωναν, εδώ και οκτώ μήνες, ότι όπου νάνε βγαίνει η οικοδομική άδεια, τώρα πλέον ο Σύλλογος Γονέων ενημερώθηκε από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, ότι με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων έχει κινηθεί διαδικασία χαρακτηρισμού για ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα της οδού Πρασσά, γεγονός που σημαίνει ότι οι όποιες υπάρχουσες μελέτες πετιούνται στα σκουπίδια όταν για το ήδη διατηρητέο κτίριο δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη της διαδικασίας.

Η στόχευση της δημοτικής αρχής και της παράταξης του Μπακογιάννη είναι προφανής: το Καλλιτεχνικό Σχολείο δεν θα γίνει ποτέ στην Πρασσά, ήταν πρόφαση για την εκκένωση των προσφύγων, θα παραδοθεί στα τουριστικά και κατασκευαστικά συμφέροντα που λυμαίνονται την Αθήνα, στο μέρος εκείνο του κεφαλαίου για το οποίο δουλεύει ο Δήμαρχος και η κυβέρνηση του θείου του και εν τω μεταξύ κοροϊδία μαθητών, καθηγητών και γονέων ώστε να τους καθυστερήσουμε για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ως δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ( ο Πέτρος Κωνσταντίνου) είχα καταψηφίσει αυτό το σχέδιο-απάτης και συγκάλυψης της ρατσιστικής εκκένωσης των προσφύγων. Η Ανοιχτή Πόλη το στήριξε.

Το σχέδιό τους για την εκπαίδευση είναι αυτό: μηδενική χρηματοδότηση, μηδενική συντήρηση, μηδενικό έργο, ατομική ευθύνη και όποιον πάρει ο χάρος, όπως συνέβη με την καθηγήτριά στο σχολείο μας, ή με τους μαθητές του 149ου Δημοτικού που κυριολεκτικά δέχτηκαν το ταβάνι στα κεφάλια τους.

Ως πρώην γραμματέας της Ένωσης Γονέων 3ου Διαμερίσματος ( Αντώνης Σπαρπέλης) θυμάμαι πολύ καλά τους αγώνες των γονιών στο συγκεκριμένο σχολείο και στα υπόλοιπα της 3ης Δημ. Κοινότητας για την άθλια κτιριακή κατάσταση, τις σχετικές οχλήσεις και καταγγελίες στον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και την απόλυτη αδιαφορία εκ μέρους τους. Ως δημοτικός σύμβουλος Αθήνας (Πέτρος Κωνσταντίνου) είχα καταγγείλει την απάτη Μπακογιάννη καταψηφίζοντας τη ρατσιστική εκκένωση της Πρασσά και την δήθεν απόδοση του για το Καλιτεχνικό Σχολείο. Η Ανοιχτή Πόλη-παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ το είχε στηρίξει.

Άλλωστε αν ευοδωθεί το σχέδιο εκκένωσης του κέντρου της Αθήνας από τους κατοίκους του, ντόπιους και μετανάστες, που έχει βάλει μπρος η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και η κυβέρνηση προς όφελος του τουριστικού και επισιτιστικού κεφαλαίου, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν απομείνει παιδιά για να φοιτήσουν σε αυτούς τους ερειπιώνες.

Θα τους αφήσουμε; Θα περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα; Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την απαξίωση της εκπαίδευσης, την ερημοποίηση της Αθήνας από τους κατοίκους της και την θανατοπολιτική. Οργανωνόμαστε μεταξύ μας και στους Συλλόγους μας για να αντισταθούμε. Κάνουμε το πρώτο βήμα με στήριξη της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν τώρα σε κινητοποίηση για να επιβάλουμε ότι το καλιτεχνικό Σχολείο θα βρεί στέγη και δεν θα έχει μαθητές νομάδες.

Οι υποψήφιοι με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη
Αντώνης Σκαρπέλης, Γονέας Μαθητή Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

21 Σεπτεμβρίου 2023