Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Καμιά νομιμοποίηση στις αντιδημοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης για τα κοινοτικά συμβούλια.

 

Συνεχίζεται η γελοιοποίηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, στα κοινοτικά συμβούλια με τις «εκλογές» προέδρων με βάση την απόφαση του ΣτΕ, κατόπιν τριών ετών εορτής…
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την αυταρχική της πολιτική και τις συνεργασίες με τους φασίστες επέβαλε ένα αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια. Να θυμίσουμε ότι όσο η Χρυσή Αυγή ήταν ενιαία παράταξη, οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών με Θεοδωρικάκο και Βορίδη τους επέτρεψαν να εκλεγούν στις Επιτροπές του Δήμου της Αθήνας, την Οικονομική και Ποιότητας Ζωής. Ενώ αφαίρεσαν ουσιαστικές αρμοδιότητες από τα συμβούλια για να περάσουν τις ιδιωτικοποιήσεις στο Πράσινο, την εκχώρηση ελεύθερων χώρων στις γειτονιές σε εταιρείες και χορηγούς.
Η απαξίωση των συμβουλίων στις γειτονιές, όπως στο Κολωνό, όπου ο Μίχος, ένας κομματάρχης της ΝΔ, έφτανε να φωτογραφίζεται με το Δήμαρχο Μπακογιάννη, τον περιφερειάρχη Πατούλη, να προωθεί συγγενικά του πρόσωπα στα συμβούλια, μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου των παιδοβιασμών και της Κιβωτού του Κόσμου.
Έβαλαν παραπέρα εμπόδια στο να μπορούν οι κάτοικοι να υπερασπίζονται τις ανάγκες τους, με αποκορύφωμα, την αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια, από το Λόφο Στρέφη μέχρι την πλατεία, για να επιβληθούν με την βία οι καταστροφικές αναπλάσεις για χάρη της PRODEA, των κερδοσκόπων γης και της τουριστικοποίησης.
Στην περίοδο αλλά και μέχρι πρόσφατα επιβλήθηκε τηλεδιάσκεψη στις συνεδριάσεις χωρίς κατοίκους αντί να μεταφερθούν οι λειτουργίες σε άλλους κατάλληλους χώρους.
Αποκορύφωμα είναι οι αποφάσεις για να ισχύσει το πλαφόν του 3% ώστε να αποκλειστεί η αντικαπιταλιστική αριστερά που τους χαλάει τα σχέδια.
Γι αυτό και δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχής μας στην εκλογική διαδικασία της εκλογή προέδρου και αποχωρούμε.
Θα δώσουμε την μάχη στις γειτονιές μαζί με το εργατικό κίνημα , την νεολαία, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τους συλλόγους γονέων για να δυναμώσει η αντίσταση και να ξηλώσουμε την κυβέρνηση των δολοφονιών από τα Τέμπη μέχρι το Αιγαίο, των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων των συμβασιούχων, των περικοπών στην παιδεία και την υγεία, του ρατσισμού και του σεξισμού.
Οι εκλεγμένοι της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας
Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος ,
Σωκράτης Ταγκόπουλος, σύμβουλος 1ης δημοτικής κοινότητας
Tάνια Βριζάκη, σύμβουλος 2ης δημοτικής κοινότητας
Νίκος Σκλαβενίτης, σύμβουλος 4ης δημοτικής κοινότητας
Αθανασία Κατσούλη, σύμβουλος 5ης δημοτικής κοινότητας
Νίκος Αλεξανδράτος, σύμβουλος 6ης δημοτικής κοινότητας
Βασίλης Μάραντος, σύμβουλος 7ης δημοτικής κοινότητας
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ