Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Να μην αφήσουμε Πατούλη-Μπακογιάννη, με την περίφραξη με λαμαρίνες να κατακρεουργήσουν την Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίο ΄Αρεως.

 

Η εταιρία που υλοποιεί μέρος των έργων της γραμμής 4 του μετρό προχώρησε σήμερα στην κατακρεούργηση της καρδιάς του χώρου της Πλατείας Πρωτομαγιάς στο Πεδίο ΄Αρεως τοποθετώντας λαμαρίνες στις μπετονένιες βάσεις.
Στερούν έτσι από χιλιάδες κατοίκους των όμορων περιοχών του κέντρου που ζουν σε πολυκατοικίες-κλουβιά την βόλτα για μια ανάσα, το να συναντήσουν τους φίλους και γείτονες, το να μπορούν να παίζουν μπάλα τα παιδιά στην τελευταία διαθέσιμη αλάνα της πόλης, να κάνουν ποδήλατο, σκέϊτ.
Στερούν ένα μεγάλο χώρο για πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδρομές σχολείων.
Στη θέση του θα εγκατασταθεί ένα εργοτάξιο, αποθήκες και κοντέινερ, προσθέτοντας θόρυβο, σημαντική όχληση, πρόσβαση σε νταλίκες και βαρέα οχήματα σε ένα Πάρκο, όπως το Πεδίο ‘Αρεως παρενοχλώντας βάναυσα όχι μόνο τος ανθρώπους αλλά και τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο εκεί. 
 Η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη με την στέρηση της πρόσβασης στο Λόφο Στρέφη εξ αιτίας της μεγαλομανίας Μπακογιάννη και της προσκόλλησης του στα επιχειρηματικά συμφέροντα των κερδοσκόπων γης όπως της PRODEA. Με την αστυνομοκρατία τον μετέτρεψαν σε στρατόπεδο των ΜΑΤ απαγορεύοντας την πρόσβαση κατοίκων και των παιδιών τους.
Ομως, το σχέδιο επέλασης στους δημόσιους ανοιχτούς ελεύθερους χώρους είναι γενικευμένο και δεμένο με την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσω της άκρατης τουριστικοποίησης της Αθήνας και της τροφοδότησης της ασυδοσίας των κερδοσκόπων γης, τινάζοντας στα ύψη τα νοίκια και εκτοπίζοντας τους κατοίκους με το AirBNB να εισβάλλει παντού.
Η διαμόρφωση των σταθμών του μετρό είναι μιά μπίζνα σε αυτά τα πλαίσια που υλοποιείται με ΜΑΤ και βία στα Εξάρχεια με βάση το δόγμα Κώστα Καραμανλή “να μπει τέλος στην ανομία”. Έχει ενορχηστρωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με εκτελεστικά όργανα τον περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθήνας Μπακογιάννη που στρώνουν το χαλί σε κατασκευαστικές εταιρίες, με μεθόδους Μυκόνου: πρώτα καταστρέφεις και μετά νομιμοποιείς. Ούτε μια άδεια για τα μάτια του κόσμου δεν είχαν οι εργολάβοι που έβαλαν την περίφραξη, απλά επικαλέστηκαν το ΦΕΚ της κυβέρνησης!!!
Οι πλατείες και τα πάρκα, το Πεδίο Αρεως, η Ακαδημία Πλάτωνος, βρίσκονται στο στόχαστρο μιας επιχείρισης εξευγενισμού και τουριστικοποίησης που αφανίζει ελεύθερους χώρους και χιλιάδες δένδρα σε συνθήκες όπου η κλιματική κρίση απαιτεί επέκταση του πράσινου και όχι συρρίκνωση.
Η κατασκευή του μετρό δεν είναι ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα καταστροφής του πράσινου και των ελεύθερων χώρων.
Ο Μπακογιάννης αφού ξεκίνησε τη θητεία του το 2019 ζητώντας να περάσει το Πεδίο του Αρεως στο Δήμο της Αθήνας τώρα συμμετέχει στα σχέδια καταστροφής της Πλατείας Πρωτομαγιάς.
Καλούμε σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα καταστροφικά για τη ζωή μας σχέδια.
Πάρτε τις λαμαρίνες σας και φύγετε από την Πλατεία Πρωτομαγιάς!
Στηρίζουμε τα καλέσματα :
Τετάρτη 31/5, στις 7.30πμ στην Πλατεία για να αποτρέψουμε τη συνέχιση των εργασιών περίφραξης
Τετάρτη 31/5, στις 6μμ στην Πλατεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και σε συνέλευση στη συνέχεια για τα επόμενα βήματά μας
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ