Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση αποχώρησης του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” από την συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, 1/9/2019




1.Η διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών των οργάνων των Δήμων, όπως αυτή ορίζεται από τον νόμο Μητσοτάκη, που καταργεί την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές και εξειδικεύτηκε από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι αντιδημοκρατική και χαλκεύει τη λαϊκή έκφραση.

Διαμορφώνει πίνακα με παρατάξεις α και β κατηγορίας με βάση τα εκλογικά ποσοστά και στερεί στη β κατηγορία το αυτονόητο δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας στις εκλογές των επιτροπών του Δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητα Ζωής. Ταυτόχρονα, πριμοδοτεί με πλαστή πλειοψηφία την παράταξη του Δημάρχου. Είμαστε ένα βήμα πριν από τον πλήρη διορισμό των μελών των οργάνων από τα Πρωτοδικεία επί της ουσίας.

Ειδικά στο Δήμο της Αθήνας, αυτή η διαδικασία καταργεί το κεκτημένο του δημοτικού συμβουλίου να μην επιτρέπει την συμμετοχή των εκπροσώπων των νεοναζί στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δημιουργώντας μια δημοκρατική αντιφασιστική στάση αρχών απέναντι στο φασισμό και διακηρύσσοντας ότι η Αθήνα είναι πόλη αντιφασιστική.
Αυτό συμβαίνει έξι χρόνια, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την περίοδο που το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να πετάξει τους νεοναζί έξω από τη Βουλή και με τη δίκη να αποκαλύπτει την οργανωμένη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό της ¨Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας¨ και των άλλων παρατάξεων και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εγκύκλιο που δίνει δυνατότητα να αρπάξουν θέσεις στις επιτροπές οι υπόδικοι νεοναζί. Ζητάμε την ανάκλησή της.
Είναι σκάνδαλο να εκβιαζόμαστε να ψηφίσουμε εκπροσώπους άλλων παρατάξεων και να μην έχουμε τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας ώστε το σώμα να είχε τη δυνατότητα να επιλέξει από όλες τις δυνάμεις που δημοκρατικά ψήφισε ο λαός και ταυτόχρονα να μπορεί να απομονώσει τους νεοναζί.
2.Αυτοί οι αποκλεισμοί δεν θα εμποδίσουν την δράση μας στις γειτονιές στο πλευρό των εργαζόμενων , των φτωχών, των μεταναστών, όλου του κόσμου που δίνει τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή και το ρατσισμό.
Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων κατά της εκστρατείας “νόμου και τάξης” στα Εξάρχεια και για την υπεράσπιση του ασύλου στα πανεπιστήμια.
Καλούμε σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι.
Καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης ενάντια στην κλιματική αλλαγή για την σωτηρία του περιβάλλοντος στις 20 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα.
Πρώτη κινητοποίηση η πανεργατική κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.

3. Συνεπώς δεν νομιμοποιούμε την καρατόμηση της παρουσίας μας, δεν συμμετέχουμε και αποχωρούμε από την ειδική συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου 2019 για τις εκλογές του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των επιτροπών του Δήμου Αθήνας, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής.