Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο Μητσοτάκης υποχρεώνει τα δημοτικά συμβούλια να ψηφίζουν χρυσαυγίτες στα όργανα διοίκησης των Δήμων και να αποκλείουν αριστερούς!


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Μητσοτάκης υποχρεώνει τα δημοτικά συμβούλια να ψηφίζουν χρυσαυγίτες στα όργανα διοίκησης των Δήμων και να αποκλείουν αριστερούς!

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στα πλαίσια της κατάργησης της απλής αναλογικής και στο όνομα της διαβόητης “κυβερνησιμότητας” αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού αποκλεισμού σε βάρος της αριστεράς και πριμοδότησης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα στην Αθήνα, στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.
Είμαστε ένα βήμα πριν από τον πλήρη διορισμό των μελών των οργάνων των Δήμων από τα πρωτοδικεία επί της ουσίας, αφού πρώτα πριμοδοτείται με πλαστή πλειοψηφία η παράταξη του Δημάρχου και μετά αποκλείονται από τη συμμετοχή στις εκλογές της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παρατάξεις με μικρότερα ποσοστά!
Με βάση αυτές τις ρυθμίσεις, καταργείται το κεκτημένο στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να μην υπάρχουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις επιτροπές, κάτι που έχει συμβεί από το 2012.
Στα έξι χρόνια, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την περίοδο που το αντιφασιστικό κίνημα
κατάφερε να πετάξει τους νεοναζί έξω από τη Βουλή και με τη δίκη να αποκαλύπτει την οργανωμένη εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών, ο Μητσοτάκης ανοίγει το δρόμο στους χρυσαυγίτες να συνδιαχειρίζονται τον Δήμο της Αθήνας με τον Μπακογιάννη. Φάνηκε πόσο κάλπικος είναι ο δήθεν “αντιφασισμός” του Δένδια και του Μητσοτάκη.
Αυτές οι κινήσεις πάνε χέρι-χέρι με τις πολιτικές “νόμου και τάξης” του ρατσισμού που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες στα Εξάρχεια με την ρατσιστική επιχείρηση σκούπα. Είναι οι πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο ξανα στους νεοναζι της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε τον Δήμαρχο Αθήνας να ξεκαθαρίσει αν η “κυβερνησιμότητα” που του χρειάζεται είναι να να συνεδριάζει και να συναποφασίζει στις επιτροπές μαζί με τους νεοναζί.
Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακαλέσει την απαράδεκτη εγκύκλιο αποκλεισμών που δίνει δυνατότητα να αρπάξουν θέσεις στις επιτροπές οι υπόδικοι νεοναζί.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας