Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Νίκη των χειροτεχνών! Στους πάγκους χωρίς κυνηγητό της Αστυνομίας μέχρι τον Σεπτέμβρη

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Νίκη των χειροτεχνών! Στους πάγκους χωρίς κυνηγητό της Αστυνομίας μέχρι τον Σεπτέμβρη

Είναι νίκη των χειροτεχνών η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για απόσυρση των 2 θεμάτων, της χωροθέτησης 204 θέσεων για χειροτέχνες στο Θησείο και 100 στη Πλ.Αυδή, Κεραμεικό κλπ καθώς και η παράταση της αποχής της Δημοτικής Αστυνομίας από μέτρα καταστολής στην Αποστόλου Παύλου μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη.
Έπεσαν στο κενό οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟ να επιβάλει την εκκαθάριση των χειροτεχνών από την Αποστόλου Παύλου (μαζί με την περίφραξη του Λόφου Φιλοπάππου) αφήνοντας τα περιθώρια να δοθούν στους κερδοσκόπους της τουριστικής βιομηχανίας για εκμετάλλευση.
Αυτός ο αγώνας σημείωσε αυτή τη νίκη διότι υπήρξε ενότητα και αποφασιστικότητα στο να μην περάσει η επίθεση. Οι κινητοποιήσεις τόσο έξω από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της ΕΠΖ έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία.
Είναι καιρός όχι για εφησυχασμό αλλά για συνέχιση ώστε να κατοχυρώσουμε στην πράξη ότι στους δρόμους δουλεύουν άνθρωποι του μόχθου, με δικαιώματα.
Όλοι και όλες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες του δρόμου, οι άνθρωποι της χειροτεχνίας, της τέχνης από μουσικοί μέχρι ακροβάτες, οι μικροπωλητές, οι ρακοσυλλέκτες, οι νομισματάδες έχουν το δικαίωμα να ζουν χωρίς κυνηγητά της Αστυνομίας σε μια Αθήνα της αλληλεγγύης, χωρίς το βραχνά των νομικών επιβολών που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στιγματίζοντας ως “παραεμπόριο” αυτές τις εργασίες
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, τον δημοτικό της σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας, στο δημοτικό συμβούλιο, την ΕΠΖ και στους δρόμους του Θησείου στάθηκε αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή αυτής της μάχης βάζοντας πλάτη στην οργάνωση των κινητοποιήσεων.
Σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτόν το αγώνα μέχρι την τελική νίκη!