Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών και γονέων στη Γκράβα και το 39 Σχολείο Αθήνας Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Πέμπτη 28 Mάρτη 1.30μμ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών και γονέων στη Γκράβα και το 39 Σχολείο Αθήνας
Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Πέμπτη 28 Mάρτη 1.30μμ

 Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων από τα σχολεία της Γκράβας και του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου Αθήνας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, την Πέμπτη 28 Μάρτη φέρνει στο προσκήνιο τις συνέπειες των άγριων περικοπών στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια και τις συνεχίζει η κυβέρνηση στη “μεταμνημνημονιακή” εποχή της διαρκούς λιτότητας. Η μείωση κατά 50%, από περίπου 7 εκατομμύρια στα 3,5 εκατομμύρια για τα σχολεία για την συντήρηση και την λειτουργία τους είχε καταστροφικές συνέπειες πάνω στην ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Ο Δήμαρχος Καμίνης πανηγυρίζει ότι πέτυχε τον εξορθολογισμό στις δαπάνες με τις συγχωνεύσεις των σχολικών επιτροπών που εργάζονται με το δόγμα ότι “με λιγότερα τα κάναμε καλύτερα” αλλά και τη μείωση του προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Έτσι φτάσαμε τα σχολεία της Γκράβας να διακοπεί η θέρμανση το χειμώνα επειδή δεν έχει αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο δίκτυο θέρμανσης ούτε υπάρχει και αυτονομία θέρμανσης των σχολείων. Στο συγκρότημα του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου να μην έχει γίνει ακόμα εκτίμηση της επικινδυνότητας της στατικότητας των κτιρίων και μελέτη για την αποκατάσταση του πρανούς, ενώ από το 2015 υπάρχει το αίτημα. Το ζήτημα θέσαμε και ως Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αρκετές φορές στο Δήμο της Αθήνας εισπράττοντας απαξιωτικές και κυνικές απαντήσεις όπως αυτή του αντιδημάρχου Γ. Αποστολόπουλου του Χρήστου (νυν υποψήφιου του Μπακογιάννη) τον περασμένο Δεκέμβρη. Στην συνέχεια ετέθη και ξανά και παρά τις υποσχέσεις στην πράξη οι ενέργειες του Δήμου Αθήνας αφήνουν δικαιολογημένη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς γονείς καθώς παραπέμπουν την όποια λύση σε μελέτη με βάθος χρόνο χωρίς παροχή ρητών εγγυήσεων για την ασφάλεια των υποδομών του σχολείου.
Κυβέρνηση και Δήμος Αθήνας επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων στους ίδιους τους εργαζόμενους γονείς ενώ επιβάλουν να πληρώνουν οι σχολικές επιτροπές, ακόμη και για επεμβάσεις συντήρησης στα κτίρια για χάριν της άμεσης λύσης ζητημάτων. Σπρώχνουν τα σχολεία στις αγκάλες χορηγών και ιδιωτών.
Είναι καιρός να υπερασπιστούμε τα σχολεία της γειτονιάς από τις διαρκείς περικοπές και επιθέσεις των κυβερνήσεων. Να απαιτήσουμε αύξηση των δαπανών για την επιχορήγηση των σχολικών μονάδων στα προ του 2010 επίπεδα, όπως και την επιστροφή των 760.000 ευρώ από το κράτος στο Δήμο της Αθήνας και απόδοσή τους στα σχολεία.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της σύσκεψης φορέων 13/3/2019 για τα σχολεία της Γκράβας, της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας και των σχολικών συμβουλίων των 39ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών και ζητούμε να συζητηθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας.