Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Να βάλουμε τέλος στην επιχείρηση εκκαθάρισης των χειροτεχνών από το Θησείο, την Αδριανού, την Αιόλου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 20/3, 10.30πμ στην Λιοσίων 22, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να βάλουμε τέλος στην επιχείρηση εκκαθάρισης των χειροτεχνών από το Θησείο, την Αδριανού, την Αιόλου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 20/3, 10.30πμ στην Λιοσίων 22, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Εισάγεται στην ΕΠΖ του Δήμου Αθήνας η χωροθέτηση 204 θέσεων για χειροτέχνες στη περιοχή Θησείου ενω υπάρχει και άλλο θέμα για χωροθέτηση 100 θέσεων σε άλλα σημεία όπως στις πλατείες
Κεραμεικού, Αυδή Λέοντα & Βικτωρίας.
Ο Δήμος της Αθήνας τρέχει να υλοποιήσει το αντεργατικό κατασκεύασμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο υποχρεώνουν τους ελεύθερους χειροτέχνες να κάνουν έναρξη(!) και να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες(!) οδηγούμενοι σε χρεοκοπία και βέβαιο οικονομικό θάνατο.
Καθώς οι χειροτέχνες που έχουν πιστοποίηση ξεπερνάνε τους 500, η διάθεση με κλήρωση θέσεων στο Θησείο αποκλειστικά θα οδηγήσει στον αφανισμό εκατοντάδων και στην πείνα.
Είναι σκάνδαλο να δίνονται άδειες σε ξενοδοχεία που κρύβουν την Ακρόπολη, να μπαίνουν κάγκελα στο Λόφο Φιλοπάππου, να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα στα πέριξ της Ακρόπολης και να ενοχλούνται με την παρουσία των πληβείων χειροτεχνών.
Αυτά τα σχέδια εκκαθάρισης του κέντρου της πόλης από τους φτωχούς πάνε πακέτο με τα μέτρα νόμου και τάξης αλλά και τις παροχές στο τουριστικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο που ρημάζει τις γειτονιές μας είτε με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις AirBNB διώχνοντας τους κατοίκους είτε με τις χρηματοδοτήσεις σε πανάκριβα άχρηστα έργα βιτρίνας στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το μέλλον δεν χωράνε στους δρόμους χειροτέχνες, μικροπωλητές, μουσικοί δρόμου, ακροβάτες αφού κάθε τετραγωνικό εμπορευματοποιείται για να διατεθεί σε επιχειρηματίες για "αξιοποίηση".
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί το Δήμο της Αθήνας να αποσύρει την απαράδεκτη χωροθέτηση με την οποία άλλωστε διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των χειροτεχνών.
Απαιτούμε ο Δήμος της Αθήνας να διευκολύνει τους χειροτέχνες να ζήσουν ως εργαζόμενοι στους δρόμους της πόλης, στο Θησείο, στην Αποστόλου Παύλου, την Αδριανού, την Αιόλου και όπου αλλού ασκούν την δραστηριότητα τους αυτή τη στιγμή. Ας περιορίσει την ασυδοσία που επέτρεψε με την τραπεζοκαθίσματα για να ελευθερωθεί περισσότερος χώρος για το κόσμο και λιγότερος για κερδοσκοπία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ώρα να τροποποιήσει το άρθρο 45 του νόμου 4497/2017 ώστε να ανασάνουν οι φτωχοί χειροτέχνες.
Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 20 Μάρτη στις 10πμ για να αποτρέψουμε την καταστροφή της ζωής των χειροτεχνών
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας