Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Παρουσίαση του ψηφοδέλτιου Παρασκευή 5 Απρίλη 7μμ ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 Η εναλλακτική της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Δήμο Αθήνας

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Παρουσίαση του ψηφοδέλτιου

Παρασκευή 5 Απρίλη 7μμ
ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20
Η εναλλακτική της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Δήμο Αθήνας
ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ
ΜΕ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Κωνσταντίνου

Ολοι και όλες που δώσαμε μαζί τις μάχες στις γειτονιές της Αθήνας, στους εργασιακούς χώρους, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία είναι ώρα να δώσουμε μαζί και τη μάχη των δημοτικών εκλογών, για να υπάρχει μια πιο δυνατή φωνή της αντίστασης, των αγώνων των από τα κάτω, της αντικαπιταλιστικής εναλλακτικής λύσης. Για δυνατή Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, μετά από μια 9χρονη παρουσία!

Θέλουμε να δυναμώσει η φωνή που στηρίζει τους αγώνες και τα κινήματα και συγκρούεται με τα καπιταλιστικά συμφέροντα που υπηρέτησαν Δήμαρχοι σαν τον κεντροαριστερό Καμίνη χαρίζοντας τους πόρους της πόλης στους μεγαλοεπιχειρηματίες κερδοσκόπους, τους χορηγούς και σε ιδιώτες-ΜΚΟ.
Γιατί η δύναμη για να κατακτήσουμε είναι οι ίδιοι οι αγώνες που δώσαμε μαζί και τώρα θα τους δυναμώσουμε, με πιο ισχυρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια!
- Δώσαμε και δίνουμε μαζί τη μάχη για να φράξουμε το δρόμο στους υπόδικους Κασιδιάρηδες, ενάντια στην μαυρίλα του ναζισμού της Χρυσής Αυγής, για να γίνει η δίκη καταδίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Αθήνας, έξω από τα οποία επιτέθηκαν δολοφονικά στο φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Στηρίξαμε την μάχη της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ.
Κάθε αλληλέγγυος/α και αγωνιστής/στρια των δημοκρατικών ελευθεριών γνωρίζει τι σημαίνει η Αστυνομία να δολοφονεί τον Εμπουκά και τον Ζάκ Κωστόπουλο, να βασανίζονται μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και το Υπουργείο ΠροΠο να καλύπτει την Αστυνομία.
-Δώσαμε και δίνουμε μαζί τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, για μαζικές προσλήψεις μονίμων στους Δήμους αλλά και στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δημόσιους οργανισμούς. Για να έχει όλος κόσμος δωρεάν πρόσβαση σε στελεχωμένες με επαρκές μόνιμο προσωπικό δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς τα χαράτσια των δημοτικών τελών, των προστίμων, του ΕΝΦΙΑ, της φορομπηξίας ακόμη και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 
-Για να μην φορτώνονται οι γυναίκες της εργατικής τάξης τα βάρη από τα κλεισίματα παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, του Γηροκομείου, των παιδικών χαρών. Για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας και όχι για σπατάλες σε έργα βιτρίνας στο κέντρο της Αθήνας. Η φετινή απεργιακή 8 Μάρτη είναι αγώνας σταθμός στη πάλη ενάντια στη καταπίεση των γυναικών,για ίση αμοιβή, ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και τους βιασμούς, για παιδικούς σταθμούς και κράτος πρόνοιας!
-Δίνουμε μαζί τις μάχες ενάντια στη διάλυση των δημόσιων σχολείων, με την άθλια συντήρηση, τις συγχωνεύσεις και την παράδοση τους στους χορηγούς.
-Δίνουμε μαζί την μάχη ενάντια στην ατζέντα “νόμου και τάξης” και των αναπλάσεων του “ιστορικού και εμπορικού κέντρου”,της επιβολής του ανεξέλεγκτου AirBNB. Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές της εκκαθάριση της πόλης από τους φτωχούς κατοίκους, τους εξαθλιωμένους εξαρτημένους, τους χειροτέχνες, τους καλλιτέχνες δρόμου, τους ρακοσυλλέκτες αλλά και τους πρόσφυγες για χάρη των κερδοσκόπων γης και των μεγαλοκαρχαριών
 
-Δίνουμε τη μάχη για την κατοικία, κόντρα στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και την καταστολή των κινητοποιήσεων, για να μην γίνει η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων των Τραπεζών νέα θηλιά στο λαιμό μας.
- Συνεχίζουμε μαζί την σύγκρουση με τους νεοναζί και το ρατσισμό. Η φετινή 16 Μάρτη ήταν σταθμός του διεθνούς κινήματος, απάντηση στο μακελειό στη Ν.Ζηλανδία. Πρωτοστατήσαμε στην μάχη για να έχουν σχολείο τα παιδιά της Πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, τη δώσαμε μαζί με συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων. Στηρίζουμε την καμπάνια για την ισόβια καταδίκη των ρατσιστών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Αγωνιζόμαστε ενάντια τις ρατσιστικές επιθέσεις αστυνομίας, εργοδοτών και φασιστών. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά.Δικαιοσύνη για τον Ζάκ/Zackie Κωστόπουλο.
Δίνουμε την μάχη για να μην πισωγυρίσουμε στην αντιδραστική Δεξιά των Μπακογιάννηδων και των Μητσοτάκηδων, του ξεπουλήματος των δημοτικών υπηρεσιών στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες και της ατζέντας νόμου και τάξης που στρώνουν το δρόμο στην ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους εκλεκτούς του Τσίπρα, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης που ρήμαξε δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας και μας πετάνε ψίχουλα την ώρα που υπονόμευσαν κατακτήσεις όπως την μόνιμη εργασία, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν τα κλεμμένα δικαιώματα μας στο μεταμνημονικό πάγο της αποπληρωμής του χρέους και της διατήρησης ματωμένων πλεονασμάτων για δεκαετίες.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αγκαλιές του Τσίπρα και του Σταθάκη με μεγαλοεπιχειρηματίες και τις ΠΑΕ για το άρπαγμα ελεύθερων χώρων στο Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, στην Ακαδημία Πλάτωνος, του Φιλοπάππου, το Προμπονά και τον Ποδονίφτη.
Έχουμε εμπιστοσύνη στο κόσμο που έδωσε τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 που τον ξεπούλησε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για χάρη των συμφερόντων των Τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και της ΕΕ. Τα συμφέροντα τους διψάνε για διείσδυση στα Βαλκάνια, τη Μ.Ανατολή και μας φορτώνουν εξοπλισμούς και συμμαχίες με αντιδραστικούς άξονες με τον Νετανιάχου και τον Σίσι για εξορύξεις υδρογοναθράκων που μας φέρνουν πιο κοντά σε πόλεμο. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν συμφωνία ειρήνης αλλά δυνάμωσε τις κραυγές του εθνικισμού για μεγαλύτερη επιβολή της Ελλάδας μέσω του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. O κόσμος έφραξε το δρόμο στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με τις υστερικές κραυγές των δεξιών και των ακροδεξιών κατά των γειτονικών λαών. 
 
Μπορούμε να δώσουμε νικηφόρα την μάχη ενάντια στα συμφέροντα της μειοψηφίας του πλούτου και στο Δήμο της Αθήνας, της βιομηχανίας τουρισμού και διασκέδασης, των Τραπεζιτών που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ανάγκες, για να έχουμε δημοτικές υπηρεσίες, πρόνοια, πράσινο, καθαριότητα, πολιτισμό, αθλητισμό, έστω και αν έχουν τις πλάτες της Δεξιάς και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που τους ανοίγουν ¨αναπτυξιακούς δρόμους”.
Πάνω από όλα δίνουμε την μάχη για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση στη λογική της διαχείρισηs του συστήματος. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε Δημάρχους-διαχειριστές της φτώχειας των πολλών και των μεγάλων συμφερόντων των λίγων.
Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με την δύναμη του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, την αντικαπιταλιστική ανατροπή, διεκδικώντας την άμεση διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, τους πολέμους και τους εξοπλισμούς.
Στο ψηφοδέλτιο μας βρίσκουν θέση αγωνιστές και αγωνίστριες που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις μάχες και θα τις συνεχίσουμε, χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τη νίκη!
Στις 5 Απρίλη μπαίνουμε στη τελική ευθεία! Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε το ψηφοδέλτιο τηs Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, για να έχουν δυνατή φωνή οι αγώνες, τα κινήματα και η αντικαπιταλιστική αριστερά στη πόλη της Αθήνας.