Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Καμίνης στο πλευρό Σαμαρά-Βενιζέλου καλύπτει τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:

«Ο Καμίνης στο πλευρό Σαμαρά-Βενιζέλου καλύπτει τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων

Ούτε οι εκατοντάδες νεκρών παιδιών, γυναικών και αμάχων στη Γάζα δεν έπεισαν το Δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη να στηρίξει απόφαση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό και να αποστασιοποιηθεί από το συνένοχο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου στις σφαγές του Ισραηλινού στρατού. Έτσι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας  οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας πήραν τις δικές τους ψήφους μειοψηφώντας απέναντι στη παράταξη Καμίνη που μπλόκαρε κάθε απόφαση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Ο ισχυρισμός του Καμίνη «ότι σε άλλη φάση δεν καταδικάσαμε τους τρομοκράτες της Χαμάς» κάνει ακόμη χειρότερη τη θέση του καθώς ευθυγραμμίζεται με το Ισραήλ και την ΕΕ που δεν αναγνώρισαν ποτέ την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Παλαιστινιακού λαού (που έδωσε πλειοψηφία στην Χαμάς) και την ανακήρυξαν «τρομοκρατική».
Για το Καμίνη, όπως για το Σαμαρά και γα το Βενιζέλο, οι ζωές των μικρών παιδιών της Παλαιστίνης δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στα λαμπρά κέρδη που αναμένουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της ΑΟΖ και για αυτό ο άξονας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ έχει την προτεραιότητα μέχρι κυνικής αδιαφορίας για τα αθώα θύματα της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα.
Είναι ώρα να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για το δίκιο και την ελευθερία του.
Να διακοπούν τώρα οι σχέσεις με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διακοπούν οι σχέσεις με το Ισραήλ. Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός να πραγματοποιεί κοινά γυμνάσια με τους Ισραηλινούς φονιάδες και ο ελληνικός εναέριος χώρος να παραχωρείται για τις ασκήσεις θανάτου της ισραηλινής αεροπορίας που τώρα σκορπάει το θάνατο στη Γάζα.»