Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ANOIXTO KAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ,7ΜΜ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ 9.84, ΓΚΑΖΙ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ  ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12ΜΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

        Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των μνημονίων και της φτώχειας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων, μέσω του κατάπτυστου νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο. Σύμφωνα με αυτόν, το 15% των υπαλλήλων πρέπει οπωσδήποτε να χαρακτηριστεί «άχρηστο», προκειμένου να δοθεί άλλοθι σε επικείμενες απολύσεις, και σε μισθολογικές μειώσεις μιας και η αξιολόγηση θα συνδεθεί με το μισθό. Επιπλέον ολόκληρες υπηρεσίες μπορούν να ξεκληριστούν αν κριθούν «επιζήμιες» ή μη αποδοτικές, καθώς ο επιμερισμός των ποσοστών και μέσω αυτού το 15% των «ακατάλληλων», μπορεί να αφορά ολόκληρα τμήματα και συνδέεται με το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της ΕΕ για το σμίκρυνση του Δημοσίου. Με απλά λόγια δηλαδή, συνδέεται με τα σχέδιά τους να καταργήσουν και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού κράτους και εργασιακών δικαιωμάτων ταυτόχρονα.
        Η αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα θα χτυπήσει διπλά και τριπλά τους εργαζόμενους, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Πρώτον, γιατί θα στείλει χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία. Δεύτερον, γιατί εγκαθιδρύει καθεστώς τρομοκρατίας, ανασφάλειας και ανθρωποφαγίας στους χώρους εργασίας, καθώς ο εργαζόμενος γίνεται όμηρος προϊσταμένων και διευθύνσεων. Τρίτον, γιατί οι απολύσεις στις υπηρεσίες των δήμων και του δημοσίου σημαίνουν περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών ή/και ξεπούλημά τους στους ιδιώτες και μετακύλιση του κόστους σε όλους εμάς.
        Το σχέδιο αυτό επιχειρείται να εφαρμοστεί στους δήμους και τις δημοτικές υπηρεσίες, όπου το προσωπικό είναι ήδη εξαιρετικά μειωμένο. Δεν πάει πολύ καιρός, που απολύθηκαν οι σχολικοί φύλακες. Οι ανάγκες στους δήμους καλύπτονται με εργαζόμενους μιας χρήσης, ενώ οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Οι τεχνικές υπηρεσίες, η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, η Βοήθεια στο Σπίτι κ.α., αποτελούν εκλεκτά φιλέτα για τις επιχειρήσεις και περιττό βάρος για την κυβέρνηση και το δήμο- επιχείρηση του Καλλικράτη.  Ιδού λοιπόν η ευκαιρία, μέσω της «αξιολόγησης» να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους και με το κόστος των κοινωνικών υπηρεσιών, και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή ο δημότης θα καλεστεί να πληρώσει ακόμα περισσότερα είτε μέσω των δημοτικών τελών είτε απευθείας στον ιδιώτη που θα αναλάβει να καλύψει το κενό.
        Ο αναβρασμός που ξέσπασε στον χώρο των ΟΤΑ αλλά και σε όλους τους χώρους του δημοσίου, με μαζικές συνελεύσεις εργαζόμενων και αποφάσεις ανυπακοής στη διαδικασία και μη παράδοσης των φύλων αξιολόγησης, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναβάλει ήδη μια φορά την διαδικασία. Προσπαθώντας να πιάσει τους εργαζόμενους και το λαό στον ύπνο, όρισε τελική ημερομηνία παράδοσης την 15η Ιουλίου. Όμως οι όλο και περισσότερες αποφάσεις των σωματείων, μάλλον θα τους χαλάσουν τα σχέδια.  Ο μόνος δρόμος για να ακυρωθεί οριστικά ο νόμος, είναι ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων σε δημόσιο και δήμους.  Κοντά σε αυτούς χρειάζεται να βρεθούν οι επιτροπές αγώνα και οι λαϊκές συνελεύσεις,  να δημιουργηθούν νέες σε όλες τις γειτονιές των πόλεων. Να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο κίνημα:
•     υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα όλων των δημοτικών υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτές. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
•    απαίτησης επάνδρωσης των δημοτικών υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
•    ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκμετάλλευση των κοινωνικών αγαθών από το κεφάλαιο.

Είναι ώρα, δημοτικές κινήσεις και πρωτοβάθμια σωματεία σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και υπηρεσίες να συντονίσουμε τις δράσεις μας στις γειτονιές για να τους σταματήσουμε.
    Καλούμε τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια, να πάρουν καθαρή απόφαση άρνησης εφαρμογής της αξιολόγησης και να μην προχωρήσουν σε καμία κίνηση που θα διευκολύνει την περαίωσή της.
Θα παλέψουμε μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια απόλυσης των εργαζόμενων και ξεπουλήματος των κοινωνικών υπηρεσιών.