Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ARTUME ΚΑΙ ΤΟΥ MALL ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Η διοίκηση Καμίνη άφησε κλειστό το Αθλητικό Κέντρο στην πλατεία Σ. Πέτρουλα του Κολωνού, σχεδόν όλο το διάστημα της προηγούμενης θητείας της, εξ αιτίας της πτώσης μιας μπασκέτας!
Σήμερα, έρχεται να οργανώσει τα «εγκαίνια» της επαναλειτουργίας του γηπέδου, παρέα με την πολυεθνική Artume!
Πρόκειται για την εταιρεία, θυγατρική της BlackRock, με την οποία ο ίδιος ο δήμαρχος υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας για την ανέγερση του Mall των 50.000 τμ στο χώρο του πρώην Μουζάκη, στον κόμβο της Λένορμαν με την Κηφισού.
Ένα έργο που θα κλείσει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή και στο Περιστέρι, που στοχεύει στην άμεση εμπορική εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και θα επιβαρύνει με τόνους τσιμέντου και κυκλοφοριακή συμφόρηση τις γειτονιές που έχουν εγκαταλειφθεί στην υποβάθμιση από το δήμο της Αθήνας εδώ και χρόνια. Ένα έργο που επιβάλλεται με τη στήριξη της κυβέρνησης που αλλάζει φωτογραφικά τον ένα νόμο πίσω από τον άλλον.
Γι αυτό το έργο, η εταιρεία που χρωστάει κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια σε φόρους, πρόσφερε στο δήμο σαν «αντισταθμιστικό», μέσω του Συμφώνου, την επισκευή του γηπέδου. Αυτό που όφειλε να κάνει ο ίδιος ο δήμος από την πρώτη στιγμή αφού εισπράττει από τους κατοίκους, το παρουσιάζουν σαν «μεγάλη χορηγία» της πολυεθνικής!
Ο δήμος της Αθήνας, με την κατά παραγγελία διοργάνωση της φιέστας των «εγκαινίων», έρχεται να μετατρέψει το δικαίωμα της νεολαίας στον αθλητισμό σε ξέπλυμα της πολυεθνικής και του Mall. Στέκεται στο πλευρό της πολυεθνικής, ενάντια στους κατοίκους και μικροέμπορους της περιοχής που έχουν βάλει φραγμό μέχρι τώρα, με τους αγώνες και την αντίστασή τους.
O Αθλητισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλα τα παιδιά και τους νέους όλων ανεξαιρέτως των γειτονιών της Αθήνας. Οι αναγκαίες εγκαταστάσεις για να αθλείται είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα.  Ο δήμος της Αθήνας έχει απόλυτη υποχρέωση να τα εξασφαλίζει.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καταγγέλλει την προσπάθεια του δήμου να βάζει χορηγούς από το παράθυρο. Καταγγέλλει τις ενέργειες του δήμου που μετατρέπουν λαϊκά δικαιώματα σε αντισταθμιστικές χάντρες προκειμένου εταιρείες, όπως η Artume,   να επιδιώκουν υπερκέρδη μέσω της καταστροφής των τοπικών αγορών και της εμπορευματοποίησης του πολιτιστικού πλούτου. Στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων στις γειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνα, του Κολωνού, των Σεπολίων για:
-               τη σωτηρία και συνολική ανάπλαση-ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του πάρκου,
-               την πραγματική αναβάθμιση των περιοχών κατοικίας με την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών (δρόμοι, αποχέτευση, ελεύθεροι χώροι που λείπουν παντελώς),
-               την αξιοποίηση, με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη γνώση, του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ), που ερήμωσε από την αποβιομηχάνιση, ενάντια στις κερδοσκοπικές επενδύσεις-φούσκες, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες για σταθερή και αξιοπρεπή εργασία,
-               τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας σε αυτές.