Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Παρέμβαση του Πέτρου Κωνσταντίνου στη συνέντευξη τύπου της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα.

 

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα παρουσίασε τις θέσεις και τους στόχους της για την εκλογική αναμέτρηση σε συνέντευξη Τύπου. Παρέμβαση του Κωνσταντίνου Πέτρου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.

Στις 8 Οκτώβρη, στις εκλογές μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και των εκλεκτών της υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών. Να τη νικήσουμε με την οργή της εργατικής τάξης και της νεολαίας και να φράξουμε τον δρόμο στους φασίστες του Κασιδιάρη.

H μάχη της Αθήνας για να μαυρίσουμε τον Μπακογιάννη είναι κεντρική. Μπορούμε να βουλιάξουμε τη ναυαρχίδα της Δεξιάς στους Δήμους, την πολιτική της καταστροφής, της λεηλασίας και της συνεργασίας με την ακροδεξιά!

Να δώσουμε φωνή και έκφραση στην οργή της πλειοψηφίας των εργαζόμενων που αρνούνται να φορτωθούν στις πλάτες τους τις συνέπειες της πολυκρίσης του συστήματος. Τα μέτρα τους για την κλιματική αλλαγή και την οικονομία καίνε τα δάση μας και φουντώνουν την ακρίβεια που θερίζει τους μισθούς μας.

Να εκφράσουμε τον κόσμο που δεν ξέχασε το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων στα Τέμπη.

Τον κόσμο που αγανακτεί όταν ο Μητσοτάκης φορτώνει τις ευθύνες του για τις καταστροφές στους πρόσφυγες, την ώρα που τους κάψανε ζωντανούς στη Δαδιά και τους πνίξανε στην Πύλο. Η κυβέρνηση αγκάλιασε την ακροδεξιά, φέρνοντας στην Αθήνα τη Μελόνι, την κληρονόμο του Μουσολίνι. Έτσι άνοιξε τον δρόμο στους φασίστες και την ακροδεξιά, στους κεφαλοκυνηγούς του Έβρου, στους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ. Έτσι άφησαν το Κασιδιάρη να κατεβαίνει στις εκλογές στην Αθήνα. Έδωσαν λεφτά για φράχτες, συνοριοφύλακες και ραφάλ, αντί για την δασοπροστασία.

Έδωσαν pass ψίχουλα για να πάρουν το 41%, αντί για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Και τώρα, τα κόβουν για να πιάσουν την επενδυτική βαθμίδα, για να κρατήσουν ψηλά τα κέρδη των Τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομήχανων! Υπόσχονταν ευημερία και τώρα προχωρούν σε σκληρή λιτότητα και περικοπές στην Παιδεία, την Υγεία, στις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίας πρόνοιας.

Δύο μήνες έφτασαν για να καταρρεύσουν τα ψέματα της ΝΔ, με τα οποία εξασφάλισε τη νέα κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση της φτώχειας, της καταστροφής και του θανάτου. Ο Μπακογιάννης είναι ο κεντρικός εκφραστής της στους Δήμους.

Εμείς λέμε: δώστε λεφτά για δασοπροστασία, ανοίξτε τα σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες! Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες! Στη φυλακή οι φασίστες, οι δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ!

Η κυβέρνηση τρέχει με τον Άδωνη Γεωργιάδη να βάλει χέρι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα ωράρια των εργαζόμενων μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων του εργατικού κινήματος. Η μάχη ενάντια στην ακρίβεια με μαχητικές απεργίες διαρκείας είναι μπροστά μας!

Καλούμε τα συνδικάτα μετά την ΔΕΘ να προχωρήσουν σε Γενική Απεργία για αυξήσεις, πριν από τις δημοτικές εκλογές! Με τον πληθωρισμό να ροκανίζει τους μισθούς, ο Χατζηδάκης και ο Γεωργιάδης στοχοποιούν τους απεργούς. Φοβούνται τις εξεγέρσεις που θα φέρουν τα σκληρά μέτρα τους, τις απεργίες και τις καταλήψεις και οχυρώνονται προληπτικά. Φοβούνται την εργατική τάξη και τη νεολαία για αυτό έστειλαν ξανά τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο! 

Ενωθήκαμε και στηρίξαμε τις μάχες στις γειτονιές ενάντια στον Μπακογιάννη. Μαζί με τους Δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα, είναι τα μεγαλύτερα στηρίγματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, της βιομηχανίας του τουρισμού, των κερδοσκόπων του real estate που καταστρέφουν με τις δήθεν πράσινες αναπλάσεις το περιβάλλον, φυτεύουν ανεμογεννήτριες στα βουνά και τσιμεντώνουν τις γειτονιές στις πόλεις, ενώ αφήνουν το κόσμο να καίγεται στους καύσωνες και να πνίγεται στις πλημμύρες.Τα χαρίζουν όλα στους ιδιώτες! Σπαταλάνε εκατομμύρια σε έργα βιτρίνας και τουριστικοποποίησης, όπως το έκτρωμα του Μεγάλου Περιπάτου, εκτοπίζοντας στους κατοίκους με τα πανάκριβα νοίκια εξ αιτίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ ολόκληρες υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο κόσμος ρημάζουν και χαρίζονται στους ιδιώτες. Υπηρεσίες και δομές πρόνοιας, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ξενώνες αστέγων, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, δομές προσφύγων, παιδικοί σταθμοί, Λέσχες φιλίας ηλικιωμένων και γηροκομεία καταρρέουν. Τα παιδιά αφήνονται στους Μίχους και στα χέρια φιλάνθρωπων τύπου Κιβωτός του Κόσμου. Τα σχολεία καταρρέουν. Χαρίζουν 120 εκατομμύρια στο γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Ελαιώνα αντί για να φτιάξουν πάρκα, παιδικές χαρές στις γειτονιές. Μπορούμε να τσακίσουμε τις μεθοδεύσεις Βορίδη, που με το όριο του 3% και το 43% για εκλογή Δημάρχου μαγειρεύει αποτελέσματα με περιθωριοποίηση των παρατάξεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Δεν θα τους περάσει!

Το ενωτικό μας ψηφοδέλτιο στην Αθήνα, με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίνει ξανά ελπίδα σε έναν ολόκληρο κόσμο που συνεχίζει να παλεύει, αφήνοντας πίσω του την αποτυχία της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές και τους ατέλειωτους συμβιβασμούς της.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τη ΝΔ σε ήττα στην Αθήνα διότι στηριζόμαστε στην εργατική τάξη και τη νεολαία, που βγήκαν μετά τις εκλογές στον αγώνα, εξοργισμένοι, ξεπερνώντας την αδράνεια και την ηττοπάθεια της αντιπολίτευσης και τις πολιτικές που συνεχίζουν ο Ζαχαριάδης και ο Δούκας στην Αθήνα.

Ξεπερνώντας την ηττοπαθή πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ούτε στα Τέμπη, δε στήριξε την κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων, χαρακτηρίζοντας ψευτοδίλημμα το αίτημα για επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ, ούτε στο Πύλο και τη Δαδιά έβαλε το αίτημα για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά και να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.

Στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη, συσπειρωνόμαστε και στηρίζουμε το ενωτικό ψηφοδέλτιο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της Ανατρεπτικής Συμμαχίας στην Αθήνα, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη. Για να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση και τους Δημάρχους της καταστροφής σαν τον Μπακογιάννη, για να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες.

Ενώνουμε παντού τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που βρέθηκαν στο πλευρό των μεγάλων απεργιακών αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο πλευρό του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, των γυναικών, που έκαναν την 8 Μάρτη μέρα απεργιακή, των ΛΟΑΤΚΙ τιμώντας τον Ζακ Κωστόπουλο, των κινημάτων που συγκρούστηκαν για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος σε όλες τις γειτονιές.

Μπορούμε να στείλουμε τον Κώστα Παπαδάκη, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, που θα είναι η φωνή της πάλης για την ανατροπή της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί.

Για να ανοίξουμε το δρόμογια μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη!

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με έναν δημοτικό σύμβουλο και 6 κοινοτικούς συμβούλους ξεκίνησε την πορεία της το 2010, στον Δήμο της Αθήνας, στον απόηχο των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων κατά της λιτότητας και των μνημονίων, των αντιφασιστικών αγώνων κατά των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ και της μεγάλης εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008.

Το μέλλον εκεί βρίσκεται, στις νέες εξεγέρσεις ενάντια στο σύστημα, την κυβέρνηση και τους Δημάρχους της και όχι στην συνέχιση της άθλιας διαχείρισης του!

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Αξίζει να τη στηρίξουμε ολόψυχα!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.