Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

 Η Βραζιλία προειδοποεί: καμιά ανοχή στους φασίστες, προετοιμασία για την ανατροπή της σαπίλας του φιλελευθερισμού

 


Η Βραζιλία προειδοποεί: καμιά ανοχή στους φασίστες, προετοιμασία για την ανατροπή της σαπίλας του φιλελευθερισμού


H εισβολή των οπαδών του ηττημένου στις εκλογές ακροδεξιού Μπολσονάρου στη Βραζιλία προφανώς υπενθυμίζει την εισβολή των φασιστών οπαδών του ηττημένου Τραμπ στο Καπιτώλιο. Τραμπ και Μπολσονάρου καταγράφουν την βαθειά κρίση, την σαπίλα του φιλελευθερισμού της Δεξιάς που με το ρατσισμό, τον σεξισμό, τις πολιτικές "νόμου και τάξης" θρέφει το αυγό του φιδιού.Δεν θα τους ξηλώσει ο στρατός και η Αστυνομία αλλά οι  κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Ούτε εδώ καθαρίσαμε με την απειλή του φασισμού παρα την μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος με την συντριβή της Χρυσής Αυγής.
Η δεξιά πολυκατοικία με τον Μητσοτάκη στα ρετιρέ και τους φασίστες στα υπόγεια έχει στους ενδιάμεσους ορόφους της, τις μεταγραφές του ΛΑΟΣ,Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη, τους Αυτιάδες στα ΜΜΕ. Εχει και άλλους πρόθυμους  σαν τον Θεοδωρικάκο που απλώνει φράχτη 140 χιλιομέτρων και όλοι μαζί στοχοποιούνε τους αιτούντες ασύλου πρόσφυγες ως "λαθροεισβολείς". Προσοχή γιατί κάθε φορά που βουλιάζει η δεξιά πολυκατοικία τα υπόγεια ανεβαίνουν όροφο...
Να φροντίσουμε να ξεφορτωθούμε την σαπίλα της κυβέρνησης της ΝΔ και μαζί της να πάρει και το ρατσισμό, τον σεξισμό, όλη τη βρόμα της αστικής κοινωνίας του κέρδους που πάνω της ξεφυτρώνει ο φασισμός.
Η ΝΔ του Καλαμπόκα, του δολοφόνου του Νίκου Τεμπονέρα, είναι η ΝΔ του Μητσοτάκη που κυβερνά, με την Αστυνομία να δολοφονεί Ρομά και το Λιμενικό πνίγει πρόσφυγες, με τους Τραπεζίτες και τους εφοπλιστές να γεμίζουν κέρδη όταν αρπάζονται σπίτια απο τα κοράκια και η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς όλων.
Αριστερά της ανατροπής χρειαζόμαστε, όχι της υποταγής, αριστερά που παλεύει ενάντια στο φασισμό και υπερασπίζεται τα ανοιχτά σύνορα, τα δικαιώματα των γυναικών, από την έκτρωση μέχρι τη ζωή, την δουλειά, την πρόνοια, την προοπτική της εργατικής τάξης να φέρει πλέρια δημοκρατία κάνοντας κουμάντο στην παραγωγή και τη ζωή της.
Γι αυτο είναι ώρα να δυναμώσουμε την επαναστατική αριστερά, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνει το μεγάλο βήμα στήριξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας της ριζοσπαστικής και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, για κοινή δράση στους αγώνες για να διώξουμε τη ΝΔ, να υπερασπίσουμε τα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, να δυναμώσουμε το εργατικό κίνημα ώστε να μην αφήσει κανένα επίδοξο διαχειριστή που θα βγεί από τις κάλπες να παίζει με τις ζωές μας για τα κέρδη τους.Για μιά δυνατή ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά, με ενωτική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , της ΛΑΕ, και άλλων οργανώσεων που στηρίζουν το κόσμο της αντίστασης και δεν χωράνε στους  συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, ούτε στο ΜΕΡΑ25 και στο ΚΚΕ που βλέπουν τα κινήματα σαν εκλογικό εφαλτήριο.
Να στηρίξουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 10 χρόνια απο τη δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν: Παρασκευή 13/1, 8.30μμ στο Εφετείο και κεντρική κινητοποίηση μνήμης την Τρίτη 17/1, στη πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.
Ωρα να πάμε μπροστά!