Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Η έξωση της Δήμητρας Καλδή, εργαζόμενης του Δήμου Αθήνας, είναι σκάνδαλο της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη



Δεν χωρά στο νου ότι μια γυναίκα, εργαζόμενη στο Δήμο της Αθήνας, μητέρα δύο παιδιών μογονεϊκής οικογένειας , με τα δύο παιδιά της να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο, θα ξύπναγε από ήχο τρυπανιού στη πόρτα της πρωϊνιάτικα και κραυγές δικαστικών επιμελητών και αστυνομικών που της ζητούσαν να εγκαταλείψει το μοναδικό στης σπίτι και να βρεθεί στο δρόμο ...για χρέη 800 ευρώ κοινοχρήστων!!!
Η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου, τις πλάτες στους Τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους του real estate, έχει μετατρέψει τα σπίτια των φτωχών εργαζόμενων σε λάφυρα για κάθε λωποδύτη, για κάθε Τραπεζίτη και FUND ενώ αποκαλεί τους πλειστηριασμούς και τις αρπακτές των κορακιών ανάπτυξη της οικονομίας!!!
 
Την ϊδια ώρα ενω ο Δήμαρχος Μπακογιάννης γνώριζε από πρώτο χέρι την περίπτωση της εργαζόμενης του Δήμου της Αθήνας, καθώς το θέμα είχε τεθεί σε δημοτικό συμβούλιο, δεν κούνησε το δαχτυλάκι του. Αντίθετα, περιφέρεται χαρούμενος για το πλιάτσικο των κερδοσκόπων και της τουριστικοποίησης της Αθήνας, για το χάρισμα εκατομμυρίων σε εργολάβους για αναπλάσεις σε αγαστή συνεργασία με χορηγούς εταιρίες σαν την PRODEA Investements. Προσφεύγει νομικά κατα κατοίκων που διαμαρτύρονται για το πλιάτσικο και τις καταστροφές των ιδιωτών στο Λόφο Στρέφη. 
 
Οι πολυκατοικίες όπου κατοικούν οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο στόχαστρο των FUNDS και των εταιριών AirBNB , τα σπίτια κινδυνεύουν όταν τα επιτόκια ανεβαίνουν και οι δόσεις δεν μπορούν να πληρωθούν στις Τράπεζες. Η ακρίβεια εξανεμίζει τους μισθούς και η κυβέρνηση φρόντισε να εγγυηθεί τα κλεφτοδάνεια των τραπεζών με εύκολη αρπαγή των σπιτιών. Ταυτόχρονα επιτρέπει στο κάθε λωποδύτη να ξεσπιτώνει ακόμη και για χρέη κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες!!!
Η κάθε Δήμητρα, η κάθε εργαζόμενη σε Δήμο βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σκληρή και άδικη πολιτική στο χώρο εργασίας, με τις ιδιωτικοποιήσεις να σκοτώνουν κυριολεκτικά, όπως έγινε στο Ξυλόκαστρο, με την Ρομ εργαζόμενη μητέρα πολύτεκνης οικογένειας που δούλευε ανασφάλιστη και χωρίς σύμβαση(!) στο απορριματοφόρο και έχασε τη ζωή της. 
 
Ωρα να μπεί τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στις εξώσεις για χρέη κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες. Ο κόσμος στις πολυκατοικίες στενάζει γιατί η ενέργεια είναι πανάκριβη όπως και το ρεύμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, γιατί ακόμη πληρώνει ΕΝΦΙΑ, γιατι του κόβουν το μισθό.
Πολυκατοικίες ολόκληρες παγώνουν η δεν έχουν χρήματα για συντήρηση βλαβών στα ανσασέρ, τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά. Η κυβέρνηση προκαλεί με τα δήθεν προγράμματα στυλ Πρόσοψη κλπ.
Αντί ο Δήμαρχος Αθήνας να σπαταλά εκατομμύρια για Μεγάλους Περιπάτους της Πανεπιστημίου, αντί να χαρίζει 100 εκατομμύρια για γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ, είναι ώρα να τα δώσει για τις κοινωνικές ανάγκες των εργαζόμενων της πόλης και του ίδιου του Δήμου της Αθήνας.
 
Ώρα να καταργηθούν οι νόμοι που ληστεύουν τος δανειολήπτες εργαζόμενους και τους αρπάζουν τα σπίτια, ώρα να συγκρουστούμε με την ακρίβεια και την ανεργία.
 
Η σημερινή άμεση κινητοποίηση ματαίωση το έγκλημα της έξωσης, όπως και στην περίπτωση του Ζωγράφου με το σπίτι της Κολοβού. Στο πλευρό της στάθηκε η δύναμη της αλληλεγγύης.
 
Καλούμε τα συνδικάτα του Δήμου της Αθήνας, το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ, όλα τα σωματεία να μπουν μπροστά μαζί με τις δημοτικές κινήσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες στις γειτονιές, την Ενωτική πρωτοβουλία κατα των πλειστηριασμών για βάλουμε τέλος στο αίσχος των πλειστηριασμών και τω εξώσεων. Χθες ήταν η Κολοβού, σήμερα η Καλδή, αύριο κανένας και καμία! 
 
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ