Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Με ΜΑΤ και χημικά η κυβέρνηση των υποκλοπών ξηλώνει τη Πλατεία Εξαρχείων για το εργοτάξιο του Μετρό. Να την σταματήσουμε!

 

 
Με τη βία των ΜΑΤ και ρίψη χημικών σε κατοίκους,η κυβέρνηση που βουλιάζει στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με τη στήριξη του Δημάρχου των εταιριών real estate Μπακογιάννη προχώρησε σε επιδρομή για να στήσει το εργοτάξιο του Μετρό στα Εξάρχεια.
Ετοιμάζονται να καταστρέψουν την μοναδική πλατεία κόβοντας όλα τα δένδρα και αποκλείοντας την με λαμαρίνες για οκτώ χρόνια για μιά στάση μετρό περιττή αφού η περιοχή εξυπηρετείται από άλλα και πολλά σημεία(Ομόνοια, Πανεπιστήμιο) ενω και στη Μαυρομματαίων στήνεται άλλο εργοτάξιο Μετρό. Οι εργατογειτονιές μπορούν να περιμένουν αλλά η ιστορική πλατεία των Εξαρχείων για την Δεξιά χρειάζεται να εξαφανιστεί αφου αποτελεί διαχρονικά συμβολικό τόπο έκφρασης των πιο ριζοσπατικών κομματιών της νεολαίας και της εργατικής τάξης απο την εποχή των καταλήψεων της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973, στη μεταπολίτευση των μαχητικών εργατικών αγώνων αλλα και στα χρόνια που ακολούθησαν με τις δολοφονίες του Καλτεζά το 1985 και του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008. Την βραδιά της δολοφονίας του Αλέξη ξεκίνησαν οι κινηοποιήσεις που πυροδότησαν την εξέγερση του 2008 όταν χιλιάδες διαδήλωναν βροντοφωνάζοντας «στις Τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες». Η πλατεία του Νικόλα Ασιμου και της Κατερίνας Γώγου δεν χωρά στις αναπλάσεις τους...
Μητσοτάκης και Μπακογιάννης προωθούν την κυριλλοποίση-«εξευγενισμό» περιοχών του κέντρου για να τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στους πλούσιους φίλους των μεγάλων εταιριών του κεφαλαίου, του τουρισμού και της κερδοσκοπίας στη γη με αποτέλεσμα την έξωση κατοίκων,εργαζομένων και φοιτητών που δεν αντέχουν τα πανάκριβα νοίκια. Ετσι τα κερδοσκοπικά funds του Ισραήλ, της Κίνας και άλλων ευρωπαίων αλωνίζουν, το AirBnb αρπάζει κάθε σπίτι στη γειτονιά.
Ο Μπακογιάννης σπαταλά εξατομμύρια μαζί με ιδιώτες τάχα δωρητές για το καλλωπισμό της πόλης με αναπλάσεις βιτρίνας χαρίζοντας Λόφους και πλατείες σε ιδιώτες και στρώνοντας δρόμους για Μεγάλους Περιπάτους της αρπαχτής και της ζαρντινιέρας.
Είναι η ίδια πολιτική που επιχειρεί να πετάξει στο δρόμο 1000 πρόσφυγες από τη δομή του Ελαιώνα για να κάνει δώρο γήπεδο στον ΠΑΟ στο Βοτανικό προικίζοντας τον με 120 εκατομμύρια. Να κόψει 500 δένδρα στη Ακαδημίας Πλάτωνος για να στήσει ντε και καλά μέσα στο Πάρκο Μουσείο ενώ μπρούσε να το χτίσει παραδίπλα. Είναι η πολιτική που χάρισε 35 εκατομμύρια στην UNISON για να καρατομεί δένδρα και να καταστρέφει πλατείες και πάρκα όπως το Δρακοπούλου, Κύπρου και Πατησίων και άλλα.
Αυτή η κυβέρνηση διαλέγει τώρα να στήσει εργοτάξιο μετρό στα Εξάρχεια και να καταστρέψει το Λόφο Στρέφη για να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της για το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών, την ακρίβεια, τηνπανδημία,τις πυρκαγιές, τον ρατσισμό.
Τα παραμύθια για δήθεν «πράσινη ανάπτυξη» δεν πείθουν όταν με τους νόμους Χατζηδάκη και τις βρόμικες επενδύσεις-δώρα στους εμίρηδες καταστρέφουν βουνά με ανεμογεννήτριες και παραλίες με φαραωνικά έργα όπως στο Ελληνικό.
Λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο. Οι λαμαρίνες του αίσχους να φύγουν αμέσως.Να μην κοπεί καμένα δένδρο. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Πλατεία.
Καλούμε το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, τους μηχανικούς να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της πλατείας.
Δεν περιμένουμε τις εκλογές.
Αυτή η κυβέρνηση των καταστροφών, των υποκλοπών, της ακρίβειας,του ρατσισμού και της καταστολής είναι ώρα να την ανατρέψουμε με απεργιακούς αγώνες, κατσλήψεις στα πανεπιστήμια και συλλαλητήρια στους δρόμους.
Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων για να σωθεί η Πλατεία Εξαρχείων με αρχή την Τρίτη 9/8 στις 7πμ.
Δεν θα περάσουν.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ