Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Βίντεο-απάντηση στα ψέματα του Μηταράκη για τη βία των ΜΑΤ στον Ελαιώνα.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βίντεο-απάντηση στα ψέματα του Μηταράκη για τη βία των ΜΑΤ στον Ελαιώνα.

 https://www.facebook.com/antarsiageitoniesathinas/videos/1171941700204533


Κύριε Μηταράκη. Η εισβολή των ΜΑΤ στη δομή του Ελαιώνα έγινε για να καταστείλει την κινητοποίηση των προσφύγων που αντιδρούν στην αναγκαστική εκτόπιση τους από την Αθήνα, την οποία επιχειρείτε να επιβάλετε με ένα δικό σας παραμηχανισμό. Το βίντεο καταγράφει την επιχείρηση σας με τις επιθέσεις κατά των αλληλέγγυων, τις επιθέσεις κατά των προσφυγισσών με τα παιδιά τους και τα χημικά που πέφτουν σ’ αυτόν τον κόσμο. Και εσείς κάνετε αναρτήσεις με ένα οργισμένο πρόσφυγα που πετάει μια πέτρα κρατώντας αγκαλιά το παιδί του!
 Αφού ο εγκάθετος μηχανισμός που στήσατε για την εκκένωση δεν κατάφερε να «πείσει» με απειλές και εκβιασμούς τους πρόσφυγες, ακόμη και με υποσχέσεις για επιτάχυνση της εξέτασης της αίτησης ασύλου (αν αποδεχτούν την μετακίνηση) φτάσατε να μετακινείτε ελάχιστους γιατί η συντριπτική πλειοψηφίας σας είπε ΟΧΙ.
Και τώρα, ο παραμηχανισμός σας δεν έχει άλλη λύση, παρά μόνο να φωνάζει τα ΜΑΤ για να σπάσει την κινητοποίηση, να τρομοκρατήσει τους πρόσφυγες ώστε να τους οδηγήσει με τη βία  σε άλλα καμπ μακριά από  την Αθήνα, όπου τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία. Αλήθεια, ποιος θα λογοδοτήσει για τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από το καμπ της Ριτσώνας για ένα ολόκληρο χρόνο;
Πάει πολύ να παριστάνετε τον προστάτη των εργαζόμενων που έχουν ανάγκη τα ΜΑΤ, όταν τον Ιούνη απολύσατε μαζί με τον Μπακογιάννη εργαζόμενους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διερμηνείς και όταν απολύετε συνδικαλιστές υπαλλήλους τους υπουργείου σας.
Η ρατσιστική σας ατζέντα και τα ψέματα που τη συνοδεύουν σκόνταψε πάνω στο άψυχο σώμα της πεντάχρονης προσφυγοπούλας από τη Συρία, που την εγκαταλείψατε στη νησίδα του Έβρου, τσιμπημένη από σκορπιό. Το δηλητήριο όμως του ρατσισμού της κυβέρνησης που στάζει η πολιτική σας είναι εξ ίσου δολοφονικό: είναι η πολιτική της αποτροπής και των κλειστών συνόρων, των φραχτών και της FRONTEX, των pushbacks που φέρνουν τα πτώματα των πνιγμένων προσφύγων στις παραλίες των νησιών του Αιγαίου με την ακμάζουσα τουριστικής βιομηχανία.
Μαζί σας κύριε Μηταράκη και ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης στο ρόλο του πολυάσχολου φρούραρχου αφού απαιτεί τα ΜΑΤ που χτυπάνε έγκυες προσφύγισσες για να  προστατεύσουν τα συμφέροντα του real estate όχι μόνο στον Ελαιώνα αλλά και στα Εξάρχεια και στον Λόφο Στρέφη όπου χτυπάνε και συλλαμβάνουν τους κατοίκους που αντιστέκονται.
Στοχεύετε η πόλη της Αθήνας να εξευγενιστεί και να εκκαθαριστεί από πρόσφυγες, φτωχούς, Ρομά και  αγωνιζόμενους ανθρώπους και να παραδοθεί ως καθαρό οικόπεδο για να χτιστεί εκεί απρόσκοπτα το νέο πράσινο όραμα της πόλης τουριστικού προορισμού χωρίς κατοίκους στις γειτονιές, της πόλης φιλέτο για τους κερδοσκόπους γης.
Η δομή στον Ελαιώνα πρέπει να παραμείνει ανοικτή, με ενίσχυση του προσωπικού και άμεση προετοιμασία της εγγραφής των παιδιών στα σχολεία. Τέλος, πόσα κόστισε στο κράτος η κατασκευή της δομής του Ελαιώνα και ποιος αναλαμβάνει το κόστος της καταστροφής;  Έτσι κι αλλιώς, οφείλετε πολλές εξηγήσεις για το ποιος αποφασίζει να διαλύσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία προσφύγων και την ίδια ώρα να αφήσει την Αθήνα χωρίς καμία δομή ένταξης και φιλοξενίας προσφύγων.
Βαρεθήκαμε τα ψέματα σας. Μαζέψτε τα ΜΑΤ και αδειάστε μας τη γωνία μαζί με τον πρωθυπουργό σας Μητσοτάκη που δεν δίστασε να παρακολουθεί το κινητό του Ανδρουλάκη και ποιος ξέρει πόσους άλλους αντιπάλους «νομίμως βεβαίως βεβαίως…»
Η λύση για τους πρόσφυγες είναι απλή: ανοίξτε τα σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, απελάστε τον Μηταράκη και τον Μητσοτάκη!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ