Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Εκκενώνουν τις καταλήψεις, θωρακίζουν τα σύνορα, επιτίθενται στα συνδικάτα, να τους σταματήσουμε!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εκκενώνουν τις καταλήψεις, θωρακίζουν τα σύνορα, επιτίθενται στα συνδικάτα, να τους σταματήσουμε!

Με επιχειρήσεις εκκενώσεων καταλήψεων στέγης στο Κουκάκι κλιμακώνει την εκστρατεία “νόμου και τάξης” η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενω ταυτόχρονα κλείνει ερμητικά τα σύνορα στον Εβρο με το νέο στρατιωτικό δόγμα Στεφανή, τις μέρες που πεθαίνουν στα κρύα νερά του ΄Εβρου έξι γυναίκες πρόσφυγες. Επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου την ίδια περίοδο που τα χαρίζει όλα στους τραπεζίτες και τα αφεντικά, με τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, την επίθεση στα συνδικάτα από το Μετρό μέχρι τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ για να επιβάλει τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η εκκένωση των καταλήψεων στέγης σε περιοχές που οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για την εισβολή στην περιοχή τους των βραχυχρόνιων μισθώσεων και του AirBNB, είναι μια αντιδραστική ατζέντα υλοποίησης από την ΕΛΑΣ του “χάρτη Κασιδιάρη” για την Αθήνα τον οποίο έχει στηρίξει ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης.
Η κλιμάκωση της καταστολής με τα ξεβρακώματα διαδηλωτών στις 6 Δεκέμβρη και τις επιθέσεις στις διαδηλώσεις, η συστηματοποίηση της καταστολής με την συνεργασία της ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα, είναι η απόδειξη της κραυγαλέας χρεοκοπίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ που πετσόκοψε τις παροχές, όπως το κοινωνικό μέρισμα ενώ χάρισε δισεκατομμύρια ξανά στους Τραπεζίτες με το σχέδιο Ηρακλής.
Είναι απαράδεκτό ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Γεροβασίλη να δίνει κάλυψη στην κατασταλτική εκστρατεία εκκένωσης των καταλήψεων.
Η κλιμάκωση των αγώνων της νεολαίας και τω εργαζόμενων, από το Μετρό μέχρι τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, η στήριξη των καταλήψεων ενάντια στις εκκενώσεις θα δώσει την απάντηση στην κατασταλτική εκστρατεία Χρυσοχοίδη.