Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Το 7ο κοινοτικό συμβούλιο να καταδικάσει την τραμπούκικη φασιστική επίθεση κατά του μαθητή του 10ου δημοτικού σχολείου Αθήνας. Παρέμβαση στη συνεδρίαση, Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, 6μμ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το 7ο κοινοτικό συμβούλιο να καταδικάσει την τραμπούκικη φασιστική επίθεση κατά του μαθητή του 10ου δημοτικού σχολείου Αθήνας.
Παρέμβαση στη συνεδρίαση, Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, 6μμ

Ο ξυλοδαρμός του μαθητή με καταγωγή από τις Φιλιππίνες με καρτέρι έξω από το 10ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας από ένα φασιστοειδή τραμπούκο γονέα χρειάζεται να πάρει αποφασιστική απάντηση απ’ όλους για να κοπεί με το μαχαίρι η στοχοποίηση των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία.
Ηθικός αυτουργός είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που καταδιώκει τους πρόσφυγες, ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ στελέχη της υποστηρίζουν να γίνουν σε ακατοίκητα νησιά. Αυτά άνοιξαν το δρόμο για την εμφάνιση των “αγανακτισμένων κατοίκων και γονέων” που επιτίθενται στα προσφυγόπουλα που γράφονται στα δημόσια σχολεία.
Στις γειτονιές της Αθήνας, οι μετανάστες φτάνουν το 30%, δουλεύουν σκληρά και χωρίς δικαιώματα. Πάει πολύ τα παιδιά τους να βρίσκονται στο στόχαστρο μιας άθλιας ρατσιστικής εκστρατείας που οπλίζει το χέρι των τραμπούκων και των φασιστών.
Οι Αμπελόκηποι έδωσαν μάχη ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των φασιστών ενω άνοιξαν την αγκαλιά τους στους μετανάστες από τις Φιλιππίνες και τις άλλες χώρες
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το Συμβούλιο ΄Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων να καταδικάσουν την ρατσιστική βία κατά του μαθητή του 10ου δημοτικού σχολείου και να στηρίξουν την οικογένεια του θύματος.
Καλούμε το 7ο κοινοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του να υπερψηφίσει την πρόταση ψηφίσματος που καταθέτουμε την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6.00 μμ

Για την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
Βασίλης Μάραντος, σύμβουλος 7ης κοινότητας Δήμου Αθήνας